Hon gick med på att vara "den fulaste kvinnan i världen" för att kunna försörja sin familj: historien om Mary Ann Webster - Curioctopus.se
x
Hon gick med på att vara "den fulaste…
15 personer som har gjort sina badrum unika med minnesvärda duschdraperier 1914 grundade en entreprenör den

Hon gick med på att vara "den fulaste kvinnan i världen" för att kunna försörja sin familj: historien om Mary Ann Webster

29 November 2021 • Av Titti Carlberg
38.168
Advertisement

Vad skulle du vara villig att göra för att hjälpa din familj i en tid av extrema svårigheter? Mary Ann Webster var villig att göra vad som helst, till och med att lägga sin stolthet åt sidan för att kunna försörja sin familj: i början av 1900-talet ansågs hon vara den fulaste kvinnan i världen och turnerade landet runt för att visa upp sig. Men låt oss ta ett steg tillbaka för att försöka förstå denna kvinnas historia.

Mary Ann föddes i London 20 december 1874 i en stor och fattig familj. Under sin ungdom levde hon ett normalt liv: hon var en vacker ung tjej som för att hjälpa till att försörja sin familj började  arbeta som sjuksköterska när hon var väldigt ung. Hennes dröm var att gifta sig och bli mamma, och hon lyckades förverkliga sin dröm 1903: vid 29 års ålder gifte hon sig med Thomas Bevan, och de fick 4 barn. Hennes liv förändrades radikalt efter födelsen av hennes sista barn: hon började märka några konstiga symptom som kort därefter förebådade en sjukdom. Trots samråd med läkare kunde ingen förstå vad som hände med henne. Allt förändrades när kvinnans ansikte började deformeras, vilket radikalt förändrade hennes ansiktsform och utseende.

image: Wikipedia

Det var akromegali, en sjukdom som orsakar överdriven produktion av tillväxthormon. Mary, som var känd för att vara en vacker kvinna förlorade sin skönhet, men det var inte det enda hon förlorade: hennes man avled plötsligt och detta bidrog till att förvärra den ekonomiska situationen för Mary och hennes barn. Att hitta ett jobb, med det utseendet var inte lätt och kvinnan visste inte vad hon skulle ta sig till. En dag fick hon dock syn på en annons: det skulle hållas en tävling i staden för att utse "den fulaste kvinnani världen", vinnaren skulle få en stor summa pengar.

Advertisement

Mary beslutade sig för att delta, och hon vann tävlingen, plockade in vinstsumman och bestämde sig för att utnyttja sjukdomen, som hade ändrat hennes utseende, till fördel. Hon uppträdde på flera klubbar och visade upp sig i olika shower. Hon blev hånad och publiken skrattade åt henne, men hon brydde sig inte: hennes familjs välbefinnande var viktigare än något annat!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack