Han vinner $22 miljoner på en lott och delar dem med sin bästa vän: för 30 år sedan gav de varandra ett löfte

av Titti Carlberg

27 Maj 2021

Han vinner $22 miljoner på en lott och delar dem med sin bästa vän: för 30 år sedan gav de varandra ett löfte
Advertisement

Ett löfte är ett löfte: det spelar ingen roll om pakten är förseglad med ett handslag, med ett "du har mitt ord" eller med en signatur på ett papper. Löften måste hållas, även om de har givits många år tidigare. Thomas Cook, år 1992, hade lovat sin bästa vän Joseph Freeney: i händelse av en stor lottovinst skulle han dela beloppet med honom.

via nbcnews.com

Wisconsin Lottery/Youtube

Wisconsin Lottery/Youtube

Vilka är oddsen för att vinna en stor summa på lotteri? Mycket låga, och vad som ursprungligen kan ha verkat som ett avlägset perspektiv blev verklighet: Thomas vann 22 miljoner dollar på lotteriet och, så snart han fick veta de häpnadsväckande nyheterna, ringde han sin bästa vän för att hedra löftet som han gav honom 30 år tidigare. Han hade inte glömt deras handskakning och han bröt inte sitt löfte.

Cook hade gått till bensinstationen för att äta frukost med sin fru och för att - som varje vecka - köpa en lott, i hopp om att förr eller senare vinna. Thomas kunde emellertid aldrig föreställa sig att han - medan han njöt av sin frukost - hade den vinnande biljetten i sin hand, med en så hög summa att den förändrade inte bara hans liv utan också livet för sina nära och kära. Mannen sa att han fick en "föraning" när han läste de första 2-3 numren på biljetten: han kände då att han inte vågade fortsätta, så han gav den till sin fru: vid synen av den vinnande kombinationen trodde hon inte sina ögon.

 

Advertisement
Wisconsin Lottery/Youtube

Wisconsin Lottery/Youtube

De kunde inte tro att de efter flera års hårt arbete nu skulle kunna leva ett lugnt och ekonomiskt fritt liv utan att behöva oroa sig för framtiden längre. Bästa vännen Joseph trodde att Thomas skämtade, men det var allt sant: efter att skatten var betald tog de två hem mer än 5 miljoner dollar vardera. De sa att de inte hade någon specifik plan, men avsikten är att kunna spendera mer tid med sina familjer och med varandra: den lyckliga dagen har kommit och den där handskakningen var verkligen lyckad.

Advertisement