Han hör sin fru prata om ett brott i sömnen och polisanmäler henne: hon arresteras

av Titti Carlberg

21 Januari 2022

Han hör sin fru prata om ett brott i sömnen och polisanmäler henne: hon arresteras
Advertisement

Det sägs att sömnen ger goda råd ibland, och det stämmer nog för i själva verket har man ofta en klarare uppfattning om något efter en god natts sömn. Det är också sant på samma sätt, att en del människor är så pass avslappnade att de pratar i sömnen. Och det är då, den som ligger bredvid, kanske får höra saker som de aldrig skulle vilja höra, precis som den engelske maken som vi ska berätta om.

Efter att ha hört sin hustru prata i sömnen om ett brott hon hade begått tvivlade han inte längre: han hade haft vissa misstankar som nu bekräftades, utan att hon var medveten om det. Besviken och arg bestämde han sig för att gå till polisen för att anmäla henne.

via Liverpool Echo

Advertisement
Ruth Fort/Facebook

Ruth Fort/Facebook

Hustrun i fråga heter Ruth Forth, hon är 47 år och arbetar inom sjukvården. Enligt vad man har erfarit, när hon tog hand om en äldre kvinna på ett äldreboende, tog hon tillfället i akt att agera på ett kriminellt sätt och stal 7.200 pund från kvinnans bankkonto. De första misstankarna som hennes man Antony fick, var när de var på semester i Mexiko och hon ägnade sig åt att handla saker som var dyrare än hon normalt skulle ha råd med.

"Det var då jag började misstänka Ruth - sa hennes man - sedan, när jag hörde henne prata om pengar i sömnen och jag följande dag hittade den gamla kvinnans kreditkort i hennes plånbok, förstod jag. Det krossade mitt hjärta.

Advertisement
Ruth Fort/Facebook

Ruth Fort/Facebook

Det stämmer: när Ruth fick veta att den gamla kvinnan på äldreboendet hade ett stort belopp på banken, stal Ruth hennes betalkort och började spendera, efter att ha fått tillgång till hennes PIN-kod, hon försökte rättfärdiga sig på många sätt inför sin man.

"Jag visste inte vad jag skulle tro - fortsätter mannen - men till slut var allt helt klart. Jag kände mig äcklad, jag kunde knappt tro det, men jag kunde heller inte ignorera det hon hade gjort. För mig var det oförlåtligt att hon kunde stjäla från en utsatt person: jag var tvungen att anmäla henne".

Ruth Fort/Facebook

Ruth Fort/Facebook

Mannen, efter att ha pratat med sin fru - som erkände allt - gick till polisen. "Det var hjärtskärande - erkände han - jag älskade henne, men jag visste att jag inte hade något val". Efter en kort tid arresterades Ruth och dömdes till 16 månaders fängelse. Domaren berömde Antony som hade fattat ett mycket svårt beslut att anmäla sin fru.

Vad skulle du ha gjort i hans ställe?

Advertisement