"Mitt ex var otrogen mot mig och nu vill älskarinnan få sitt barn försörjt": en kvinnas utbrott

av Titti Carlberg

17 Maj 2021

"Mitt ex var otrogen mot mig och nu vill älskarinnan få sitt barn försörjt": en kvinnas utbrott
Advertisement

Vissa familjeepisoder av ett par verkar ibland verkligen gå bortom den vildaste fantasin och lyckas lämna oss mållösa även när vi inte vet alla detaljerna. Vad vi ska berätta för er bevisar det, och vi fick veta det i första person av en kvinna som, chockad över vad som hade hänt, bestämde sig för att dela sin situation på sociala medier.

Att upptäcka ett förräderi av en partner är i sig inte trevligt för någon. Tänk dig om det efter en tid från separationen kom en begäran om ekonomisk hjälp till ett barn som mannen i fråga hade med sin älskarinna. Detta berättar kvinnan som på Reddit offentligt frågade om hon hade rätt att reagera på det sätt hon gjorde.

via Mirror

Snappygoat - Not the actual photo

Snappygoat - Not the actual photo

"Min kille var otrogen mot mig under hela vårt förhållande - berättar en användare  som kallar sig alafleur 23 på RedditNär jag upptäckte hans otrohet pratade jag med hans älskarinna och det visade sig att hon var gravid. Jag gratulerade henne och lämnade omedelbart mitt ex. De två fortsatte att träffas".

Ett år har gått under vilket kvinnan försökte förändra sitt liv och glömma den dåliga upplevelsen. Tyvärr var dock vissa efterdyningar av vad som hade hänt redo att återvända till henne, levande och närvarande. "Tjejen skickade mig ett sms på Facebook och bad mig om pengar för att köpa blöjor och andra babyrelaterade förnödenheter, hon hade fått reda på att mitt ex hade varit otrogen även mot henne och han hade lämnat henne för en annan kvinna". 

Advertisement
Unsplash - Not the actual photo

Unsplash - Not the actual photo

Ganska oroväckande, eller hur? Just då vägrade den unga kvinnan och svarade att "jag kände mig inte bekväm med att hjälpa henne just då, eftersom hon låg med mitt ex och fortsatte att göra det även efter att sveket upptäcktes. Hon blev arg och svarade mig att barnet också var delvis mitt. Mitt ex visade sig också vid den tidpunkten och han sa till mig att jag borde hjälpa  henne".

Enligt vad hon berättar på Reddit, var hennes före detta killes älskarinna i ekonomiska svårigheter, det var också därför hon hade skrupler om att ha svarat negativt på hennes begäran. Svaren från användarna dröjde dock inte länge och de nådde hundratals.

Katie Tegtmeyer/Flickr - Not the actual photo

Katie Tegtmeyer/Flickr - Not the actual photo

Praktiskt taget alla har tagit den unga kvinnan i försvar, och har argumenterat med övertygelse att det inte alls är sant att barnet delvis var hennes och att ansvaret för det som hände vilade helt på hennes ex-pojkvän. Många har påpekat att om hon hade accepterat att ge barnet ekonomisk hjälp, skulle hon ha blivit utsatt för missbruk av sin vänlighet och goda tro. Vad tror ni? Skulle hon ha hjälpt henne? Var hon okänslig som vägrade? 

Advertisement