En man sätter sig vid en tjejs bord och gör henne obekväm: en situation som många kvinnor upplever varje dag

av Titti Carlberg

16 Maj 2021

En man sätter sig vid en tjejs bord och gör henne obekväm: en situation som många kvinnor upplever varje dag
Advertisement

Ingen ska någonsin behöva känna sig som den här tjejen kände sig. Ingen ska någonsin behöva känna rädsla, obehag, kränkning av sin integritet och sina utrymmen. Ingen ska någonsin behöva tvingas att be en person att flytta på sig eller hota honom även om det är tydligt att hans närvaro inte är önskvärd. Tyvärr är det vad en tjej tvingades att göre när en man närmade sig henne.

OBS: ni hittar länken till hela videon längst ner i artikeln. 

via maassassin_/Tiktok

maassassin_/Tiktok

maassassin_/Tiktok

En 18-årig tjej har delat en video på TikTok, med en bildtext som antyder hennes obehag: "den läskigaste natten i mitt liv hittills" Videoklippet som tjejen filmar på ett hotells innergård, blev snabbt viralt på sociala medier och många kvinnor har inte bara identifierat sig med hennes situation utan säger att de också har upplevt liknande situationer. En man närmade sig hennes bord där hon satt och spelade in en video. Han frågade henne om stolen var upptagen och hon sa att det var den inte, hon trodde att han ville ta den för att ställa den vid ett annat bord. I stället satte sig mannen ner och började prata med henne.

Advertisement
maassassin_/Tiktok

maassassin_/Tiktok

Men tjejens uttryck tyder på att hon är obekväm och inte nöjd med situationen. Han frågar vad hon gör och vad hon heter och hon svarar kort, försöker att inte låta oförskämd eller paranoid, och säger ett påhittat namn. Så snart hon säger att hon spelar in en video, reser mannen på sig och går därifrån och säger "det var trevligt att träffa dig".

maassassin_/Tiktok

maassassin_/Tiktok

I en annan video berättar tjejen att mannen var i 30 års åldern: mycket äldre än henne som borde ha förstått att det inte var okej att närma sig en tjej som satt ensam och som var synligt rädd och obekväm.

maassassin_/Tiktok

maassassin_/Tiktok

Hennes video har visats mer än 11 miljoner gånger och det är inte svårt att gissa varför: många kvinnor har trakasserats av "läskiga män" och har upplevt exakt samma situation. En situation där du inte vet hur du ska bete dig: din instinkt säger att det finns något konstigt men å andra sidan vill du dock inte överreagera.

chris_notcapn/Twitter

En del killar har svarat att mannen bara var vänlig och ville bli vän med henne, men kan en äldre man som närmar sig en tjej trots att han ser att hon är obekväm med det och rädd kan tas för vänlig? Skulle det inte vara bättre att kalla det störande?

Advertisement