Vegan tjej ställer ett ultimatum till pojkvännen: "jag eller katten"

av Titti Carlberg

15 Maj 2021

Vegan tjej ställer ett ultimatum till pojkvännen: "jag eller katten"
Advertisement

Det sägs att parförhållanden kräver kompromisser, och att ge upp något för kärleken till den andra personen borde inte vara så svårt: detta händer för föremål och dåliga vanor, men hur många är villiga att - för kärlek - ge upp sitt husdjur? Är det rätt att be personen att ge upp sin fyrbenta vän? En 22-årig kille tvingades av sin flickvän att göra ett val som han inte ville göra. Det är killen, som föredrar att vara anonym som berättar historien. 

via reddit/throwRA78wdhsg

throwRA78wdhsg/imgur

throwRA78wdhsg/imgur

Den unga mannen har varit tillsammans med sin flickvän i 7 månader: han tycker mycket om henne och allt är bra, även om det finns skillnader i karaktär och de två har olika vanor. Till exempel, hon är vegan men för honom har det aldrig varit något problem. Långsamt har även han närmat sig denna nya livsstil och har övergivit konsumtionen av djurkött. Problemet kom när hans flickvän ställde ett ultimatum: hon bad honom välja mellan sin lojala katt Mittens och henne. Varför? Tjejen kände sig inte bekväm med katten, faktiskt under en period träffades paret bara i hennes lägenhet. Känslorna mellan de två var starka och de funderade på att flytta ihop, men tjejen klargjorde sin inställning.

Advertisement
Not the actual photo -Christopher Campbell/Unplash

Not the actual photo -Christopher Campbell/Unplash

För att flytta ihop skulle han bli tvungen att ge upp Mittens, han kunde ge bort katten till någon, för hon är bestämd i sin åsikt att det är otänkbart för en vegan att äga en katt: katter jagar möss och äter kött, så att äga ett köttätande djur bryter mot veganska principer. Killen svarade omedelbart att han inte var villig till att ge upp sin katt men skulle kunna tänka sig att köpa kattmaten från mer pålitliga märken. Tjejen blev dock rasande: Mittens skulle ändå fortsätta att äta kött, och det gick hon inte med på.

Killen blev arg och sa att hon borde ha varnat honom - i början av deras förhållande - att det var ett problem för henne att han hade en katt: han lämnade hennes lägenhet och gick hem till Mittens redo att visa henne sin tillgivenhet. Han hade tydliga idéer: han ville inte avsluta relationen men hade ingen avsikt att ge upp sin fyrbenta vän och han undrar om det är normalt att avbryta ett förhållande på grund av en ideologi. Det finns många veganer som har en katt, varför skulle detta vara ett problem? Varför skulle han behöva ge upp något som han håller så kärt medan hans flickvän inte har visat sig villig att acceptera kompromisser?

 

Advertisement