Hon köpte en smörgås och hittade en ödla i den, snabbmatsrestaurangen erbjöd henne 10% på nästa beställning

Titti Carlberg

29 Juli 2022

Hon köpte en smörgås och hittade en ödla i den, snabbmatsrestaurangen erbjöd henne 10% på nästa beställning
Advertisement

Att ibland äta en på en fast food är en vana hos många, och ibland får vi höra talas om konstiga "fynd" i smörgåsarna som lämnar konsumenterna äcklade. Även om "skräpmat" utan tvekan är välsmakande har restaurangerna upprepande gånger anklagats för att gömma bisarra överraskningar.

Det är fallet med den franska kvinnan som stämde en känd restaurangkedja efter att ha tagit en tugga i sin hamburgare och upptäckt en ödla inuti den.

via Daily Express

Advertisement

Pixabay-Not the actual photo

Den absurda händelsen utspelade sig i Frankrike, nära Paris, där en trettioårig kvinna gick till McDonalds för att beställa en TakeAway burgare. När hon tog en tugga på den kände hon dock att något var fel. "Efter den första tuggan kände jag att något var fel. Jag öppnade smörgåsen och fick syn på en ödla." En vän till den otursamma kunden berättade att "den hade dessutom dressing på ryggen så den anställde som gjorde iordning den måste ha sett ödlan."

Kvinnan gick tillbaka till snabbmatsrestaurangen för att visa personalen sin burgare, men de svarade henne på ett otrevligt sätt och istället för en ursäkt fick hon ett erbjudande på 10% rabatt på sitt nästa köp. "Jag fick känslan att de inte var förvånade och det fanns ingen överordnad där att prata med" berättar hon.

Senare blev kvinnan kontaktad av en befattningshavare, som föreslog att hon skulle kontakta kedjans försäkringsbolag"Det betyder att de insåg att det fanns ett problem. Det jag verkligen ville ha var en ursäkt."

Pixabay-Not the actual photo

Kunden bestämde sig för att inte slänga ödlan utan vände sig till en advokat för att få hjälp med att anmäla restaurangen. Som svar sa McDonalds att de tog anmälan på största allvar och att de hade startat en utredning inne på filialen, men de hade inte upptäckt någon vårdslöshet"Vi kommer att lämna alla nödvändiga bevis till rätten" sa en talesman för restaurangkedjan. "Livsmedelskvalitet och säkerhet är varumärkets högsta prioritet och det utförs regelbundna kontroller under förberedelsen av en meny."

Snabbmatsrestaurangen säger att de kommer att samarbeta med rättvisan för att belysa händelsen eftersom kundernas hälsa är det viktigaste. Vad hade du gjort om du hade gjort en liknande upptäckt som den här kvinnan, och fått ett liknande "erbjudande"?

Advertisement