Han köper en påse bananer på snabbköpet: inuti den hittar han en enorm giftspindel

av Titti Carlberg

16 April 2023

Han köper en påse bananer på snabbköpet: inuti den hittar han en enorm giftspindel
Advertisement

Att handla från sitt vanliga snabbköp är en vana hos miljontals människor, som köper sin favoritmat ungefär en gång i veckan för att säkerställa bra och säkra produkter. Men ibland kan det dock hända olägenheter som kan förvandla en av de mest trevliga stunderna för människor, nämligen att äta, till en stund av ren skräck: det var vad som hände en engelsk man, som när han öppnade sin påse med bananer fick syn på en giftig spindel av enorm storlek.

via New York Post

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Föreställ dig att du är sugen på ett mellanmål och, efter att ha öppnat en förpackning med frukt, får syn på ett djur som inte är direkt vänligt: hur skulle du reagera?

Det var upplevelsen som Craig Harrison gick igenom, och som du säkert kan föreställe dig, var det ingen trevlig upplevelse.
Mannen som är 35 år gammal och bor i Windsor, England, hade varit och handlat mat, inklusive en förpackning bananer, på Tesco stormarknad.

Väl tillbaka i sitt hem öppnade han förpackningen och fick syn på en jägarspindel, ett ganska giftigt exemplar och mannen berättar att han aldrig någonsin blivit så rädd. Det verkar som att djuret hade rest mer än 6000 kilometer från Dominikanska republiken till Harrisons hus, som dock lyckades locka in spindeln i en ask och leverera den till skadedjurbekämpningsavdelningen på stormarknaden.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Tesco bad Craig om ursäkt efter händelsen och erbjöd honom 100 pund i kompensation för chocken han hade fått. Mannen har dock ännu inte bestämt sig för att acceptera erbjudandet.

Exemplaret som han hade haft framför sig har åtta ben och anses höra till världens största spindelart: de kan bli över 30 centimeter. Deras bett kan orsaka smärta och svullnad. Spindeln som Harrison fann i förpackningen hade dessutom lagt cirka 200 ägg.

"Jag kan inte minnas att jag någonsin tidigare har reagerat på det sätt jag reagerade när jag fick syn på spindeln, jag blev så chockad. Jag förväntade mig aldrig att en förpackning från stormarknaden skulle kunna innehålla en jägarspindel. Den var inbäddad mellan bananerna så den syntes inte från utsidan, och klamrade sig fast vid sina ägg. Förpackningen var inte genomskinlig, vilket innebär att den var skymd."

Det var efter att han redan hade ätit en banan som spindeln kröp fram från sitt gömställe och skrämde vettet ur mannen..

Nope, no, absolutely not, no way 🕷😱

Pubblicato da Metro su Giovedì 13 aprile 2023

"Jag har inte spindelfobi, men den här var utöver det vanliga! Min familj och mina vänner trodde knappt det var sant."
Mannen vill nu varna andra människor att vara försiktiga när de handlar, särskilt om det är färdigpackad frukt och grönsaker.
"Det är inte omöjligt för varelser att bosätta sig i våra hem."

"Vi blev chockade när vi fick höra om Mr Harrisons upplevelse - säger en talesperson för Tesco - vi har väldigt strikta processer för att hindra att spindlar reser med vår frukt, men i sällsynta fall lyckas de smyga sig med och undgå leverantörens inspektioner."

Hur skulle du ha reagerat om du var i Craigs ställe?

Advertisement