En passagerare slänger mynt i flygplanets motor för vidskepelse och flygresan blir inställd

av Titti Carlberg

03 Maj 2021

En passagerare slänger mynt i flygplanets motor för vidskepelse och flygresan blir inställd
Advertisement

Att resa med flygplan skrämmer många människor: det är inte alla som känner sig bekväma med att resa i så komplexa transportmedel och i så höga höjder. Det finns de som utnyttjar resans ögonblick för att koppla av och de som hoppas på att flygresan kommer att fortsätta i lugn och ro. Flygvärdinnorna instruerar passagerarna hur de ska bete sig i händelse av fara och före avresan utförs alla nödvändiga kontroller. En man var dock på grund av vidskepelse på väg att äventyra alla passagerare.

via timesnownews.com

Not the actual photo/Iwan Shimko/Unsplash

Not the actual photo/Iwan Shimko/Unsplash

Strax innan avgång från Weifang, Kina, tog en man och kastade mynt i motorn. Faktum är att Herr Wang hoppades att resan skulle gå lugnt till och att alla skulle komma fram helskinnade till destinationen - i Haikou - utan problem: han sökte välsignelse och med sin handling fick han flygresan att ställas in. Flygbolaget Guangxi Beibu Gulf Airlines berättar om händelsen.

Innan de lämnade, såg personalen några mynt på marken under motorn så de larmade. Strax därefter medgav Herr Wang att han hade kastat in mynten. Motorn i ett flygplan är ett system med komplexa mekanismer som är redo att möta extrema temperaturer och ett högt tryck, men när det kommer in föremål i den så kan det orsaka en fara. På grund av detta så ställdes resan in, och medan Wang fördes bort av polisen tvingades de andra passagerarna att vänta på nästa flygning.

Advertisement
globaltimesnews/twitter

globaltimesnews/twitter

Att kasta mynt i fontäner är en mycket vanlig gest och helt ofarlig, men att kasta mynt i en flygplansmotor är inte ofarligt. Lyckligtvis märkte de situationen i tid och lyckades ställa in flygningen och mannen hade inte orsakat så väldigt mycket obehag som han skulle ha gjort om planet hade lyft. Detta är dock inte första gången som en passagerare utför denna vidskepliga handling: i februari 2019 var det en man som hade gjort samma sak, av samma anledning. Mannen dömdes till att betala böter. Är det inte dags nu att flygbolagen klargör att det är förbjudet att kasta saker i flygplanens motorer?

Advertisement