Mamman lagar köttfärssås, dottern som är vegan hotar henne och ärendet hamnar i domstol - Curioctopus.se
x
Mamman lagar köttfärssås, dottern…
15 avslappnande bilder som visar hur lite som behövs för att tillfredsställa behovet av perfektion gömt i var och en av oss 15 exempel på trappor så meningslösa att vi tvivlar på tydligheten hos dem som designade dem

Mamman lagar köttfärssås, dottern som är vegan hotar henne och ärendet hamnar i domstol

26 Januari 2021 • Av Titti Carlberg
578
Advertisement

Alla har sin egen smak och gör val, även i köket. Kan dessa val vara en orsak till en tvist? Denna berättelse bevisar oss att ja det kan det: modern lagade långsamt köttfärssåsen, som traditionen föreskriver, men dottern som är vegan hotar henne och fallet hamnar i domstol framför fredsrätten.

Båda har sina skäl: den ena vill hålla sig långt borta från kött och den andra har känt sig attackerad, men vem av de två har fel?

En 68-årig kvinna, en älskare av det traditionella köket, förberedde i lugn och ro köttfärssås. Den 48-åriga dottern, upprörd över den starka lukten av kött, hotade och attackerade sin mor och sa "nu ska jag se till att du slutar". Dottern hade fattat ett orubbligt beslut: hon ville inte ha någon som helst kontakt med djurkött, inte ens lukten av det. Detta var inte första gången som de argumenterade i köket och som dottern använde hårda ord mot sin mor.

Men den här gången kändes dotterns hot väldigt allvarliga och kvinnan bestämde sig för att anmäla dottern inför domstol: dottern dömdes till att betala 400 euro till modern i ersättning samt en bot på 500 euro.

Tags: MärkligtKökFamilj
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack