Ett italienskt företag skapar masker som är genomskinliga, tvättbara och återanvändningsbara, genom att lägga om sin väskproduktion

av Sara Lindbladh

13 Maj 2020

Ett italienskt företag skapar masker som är genomskinliga, tvättbara och återanvändningsbara, genom att lägga om sin väskproduktion
Advertisement

Från det att nödsituationen med coronaviruset exploderade över hela världen, har vi fått bekanta oss mycket mer med föremål som vi kanske endast hade använt ett fåtal gånger tidigare, om ens någonsin. Masker är ett sådant: skyddsföremål som är nödvändiga för att förhindra att de ökända dropparna, som vi alla utsöndrar i luften, ska "drabba" de som är runtomkring oss.

Under de kommande månaderna kommer dessa föremål att finnas i vårt liv, och det är därför som många verksamheter anstränger sig för att göra dem praktiska och innovativa. Bland de många företag som har bestämt sig för att lägga om sin produktion på grund av den aktuella situationen återfinns Roncato, det berömda italienska väskföretaget. Stopp för väskor och grönt ljus för Botect, genomskinliga, tvättbara och återanvändningsbara masker. 

via Blog Roncato

Advertisement
Roncato

Roncato

Idèn är genomtänkt och ämnar att skapa praktiska men samtidigt effektiva föremål. I samarbete med Idea Plast och Meca2, bestämde sig Roncato för att konkret agera för att bidra till den svåra situation vi upplever just nu. Fabriker som läggs om, maskiner som ställs om för att "utforma" nya föremål alltså, och så föds Botect - masker som skyddar både näsa och mun ordentligt, och kännetecknas av att de kan användas väldigt länge.

Advertisement
Roncato

Roncato

Två sådana här masker kostar mindre än 30 euro, och var och en har 25 filterbyten. De första 10.000 som producerades ska, enligt vad företaget har tillkännagivit, doneras till samhället.

Roncato

Roncato

Banden är reglerbara och anpassar sig till varje enskilt ansikte, men det finns andra saker som är viktiga. För att lösa problemet med "slit-och-släng" som gäller för många skyddsmasker på marknaden, är dessa från Roncato tvättbara och återanvändningsbara. Filtret ska bytas ut var åttonde timme, och det gör dem speciellt bekväma att andas i. Ett annat bra exempel på ett företag som har uppfunnit en produkt anpassad för vardagen och aktuella behov, i hopp om att vi snart ska kunna återgå till det normala, i fallet med Roncato till väskproduktion. 

Advertisement