Hon förbjöd sina barn att använda surfplattor eller kolla på TV: efter 7 månader har böcker blivit deras favoritintresse

av Sara Lindbladh

03 Maj 2020

Hon förbjöd sina barn att använda surfplattor eller kolla på TV: efter 7 månader har böcker blivit deras favoritintresse
Advertisement

Det pratas ofta om att en överdriven användning av digital teknik kan skada barnen, både på kort och lång sikt. Barn borde faktiskt inte tillbringa för mycket tid fastklistrade vid skärmar, och inte heller "parkeras" där av sina föräldrar, som kanske inte har tid - eller tror att de inte har det - för att prata med dem eller lugna dem.

Molly DeFrank, författare och bloggare i Kalifornien och mamma till 5 barn, bestämde sig för att visa alla att det är möjligt att bryta med teknologin och att avvänja sig lite från alla smarta prylar som omger oss och som vi använder varje dag. Och resultaten är definitivt uppmuntrande. Låt oss titta.

via Daily Mail

Advertisement

We did not stage this photo. Months ago we removed screen time from our kids. Why? Because my precious babies were...

Pubblicato da Molly DeFrank su Giovedì 7 novembre 2019

Molly har alltid tyckt att det är viktigt att kontrollera och begränsa den tid som barnen tillbringar framför TV:n, surfplattan och mobilen. Först lät hon dem få en timmes skärmtid om dagen, men efter några månader bestämde hon sig för att stunden var kommen att testa att helt ta bort möjligheten för barnen att tillbringa sin lediga tid hemma på det sättet

Protesterna, raseriutbrotten och klagomålen från barnen, även när Molly bara begränsade skärmtiden till en timme, har alltid funnits där, vilket inte har gjort vardagen som hemmafru enklare. Därför blev en paus absolut nödvändig och, med tanke på vad författaren har berättat, har den här drastiska metoden gett resultat.

Advertisement
Molly DeFrank/Facebook

Molly DeFrank/Facebook

Från att ha varit passiva åskådare till videos, filmer och tecknat, har Mollys barn nu blivit huvudrollsinnehavare av sin egen fritid. De har börjat leka på ett delat, inkluderande och sammarbetande sätt, läsa riktiga böcker, och använda sin kreativa sida, något som verkligen fattas barn idag, och som riskerar att prioriteras bort till följd av en överdriven användning av den digitala tekniken.

Molly DeFrank/Facebook

Molly DeFrank/Facebook

För övrigt har många studier visat att ett missbruk av digital teknik verkligen inte är bra för barnen, som riskerar att växa upp och bli mer okoncentrerade, aggressiva och konfliktsökande. Bilden - som visar barnen begravde i böcker, tagen och delad av Molly för att visa alla den positiva förändring som hennes barn genomgått - är därför verkligen symbolisk.

Molly DeFrank/Facebook

Molly DeFrank/Facebook

En erfarenhet som definitivt skulle kunna få många människor att reflektera över hur mycket det är lämpligt att begränsa småbarns konstanta tillgång till digitala enheter. De kommer att ha all tid i världen, som vuxna, att använda den digitala tekniken så mycket de vill.

Barndomen måste däremot förbli en tid av fantasi, lek, och ett verkligt utbyte - inte virtuellt - med andra barn.

Advertisement