De 6 bästa trolleritricken äntligen avslöjade - Curioctopus.se
x
De 6 bästa trolleritricken äntligen…
15 foton av tatueringar som inte har levde upp till förväntningarna 15 fotografier av missöden och konstiga situationer som får oss att hålla andan

De 6 bästa trolleritricken äntligen avslöjade

17 Juni 2020 • Av Sara Lindbladh
95.017
Advertisement

Även om det förr var ännu populärare, har trolleri än idag förmågan att lämna både vuxna och barn mållösa: idag är det inte lätt att förvåna, men ändå har ett enkelt illusionisttrick ännu förmågan att göra det. I den här artikeln kommer vi att avslöja hur några trick fungerar, absolut inte för att förstöra det magiska med dem, men för att ni ska kunna öva på dem och sprida det fina i att tro på magi. 


Den avhuggna kvinnan.

Många av er har säkert anat hur tricket bakom ser ut, men det har ändå en viss effekt att se trollkarlen såga itu träkistan med assistenten i, och otroligt nog dela kroppen i två. I själva verket, när den skär in i kistan går den bara igenom första delen, medan den andra assistenten ligger i dena andra och det är hennes fötter som sticker ut.

Den oförstörbara sedeln.

Det handlar om ett av de prestigetrick som David Copperfield gillade att utöva: tricken där man använde sedlar gav alltid upphov till den förvåning man eftersträvade, för publiken är mer delaktig när man hanterar något av värde.

Det här tricket visar hur det är möjligt att skära igenom en sedel vikt på mitten med en penna, men sedan öppna den utan att den har fått några som helst skador. Illusionen ligger i själva pennan: trollkarlen använder en som redan är delad på mitten, och som sedan sätts ihop med starka magneter. På så sätt kan sedeln passera lätt genom pennan utan att gå sönder.

Advertisement

Svävandet.

Har ni någonsin på gatan sett en påstådd magiker som kan sväva? Illusionen är väl dold, och något som inte saknas är balansförmågan: ändå är det helt klart enkelt att utföra detta trick. Den som utför det gömmer ett stöd som sträcker sig från under mattan till benen, och passerar pinnen han håller i handen, och ärmen.

För att utföra det här tricket är det alltså nödvändigt med en matta, en pinne och stora, voluminösa kläder som döljer tricket!

Glaset som försvinner.

Detta är säkert ett av de trolleritrick som ger upphov till mest förundran, för det använder sig inte av några särskilda specialeffekter och de utförs väldigt snabbt, och lämnar därmed tittaren mållös.

Man börjar med att visa upp ett glas (för att öva råder vi er att använda en mindre ömtålig behållare, som en plåtburk), ett pappersark och ett bord. Med ingen av de här föremålen finns det något konstgjort. Sedan fortsätter man genom att täcka glaset med pappret, och trycker på det för att markera glasets kanter i pappret. Gör detta vid bordets kant, nära er kropp, för sedan ska ni med en listig gest låta glaset glida ner på marken, eller på era ben om ni sitter ner. På pappret kommer konturerna av glaset att vara kvar och tittaren kommer inte att upptäcka något. Med ett slag skrynklar ni sedan ihop pappret på bordet och det kommer att se ut som att glaset verkligen försvunnit i tomma intet eller genom ert slag.

Självklart ligger skickligheten hos magikern i att dölja nyckelrörelsen som avgör ifall tricket ska lyckas, med ord och andra gester.

Det är fortfarande ett mycket lätt trick som kan utföras framför barn, titta här!

Sicksackkvinnan.

Även detta tillhör tricken från den gamla magitraditionen, men som fortfarande har effekt.  

För att lyckas med det här tricket är man beroende av assistentens förmåga, som måste ha en slank och ganska rörlig kropp: hon måste lyckas med att inte röra på handen och foten som sticker ut ur lådorna under förflyttandet av dem.

Ett enkelt trick, exempel på hur magi inte är annat än fysisk förmåga!

Advertisement

Michael Jacksons bugning som trotsar tyngdlagen.

image: imgur.com

Vissa personer verkar vara omgivna av magi, även om de inte är riktiga magiker: bland dessa finns Michael Jackson som alltid har berikat sina uppträdanden med trick och visuella effekter.

Minns ni bugningen som var med i den kända "Smooth Criminal", den som såg ut att trotsa tyngdlagen? Kroppen lyckades luta sig mer än 45° tack vare ett par speciella skor med klack som satt fast i golvet.

När väl skorna satt fast var det lätt att utföra den omöjliga rörelsen!

Tags: MagiFusk
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack