Han hittar en metallkista i skogen som verkar övergiven och frågar på webben vad som kan finnas inuti

av Titti Carlberg

09 Mars 2024

Han hittar en metallkista i skogen som verkar övergiven och frågar på webben vad som kan finnas inuti
Advertisement

Ibland räcker det med en promenad i skogen för att hitta något oväntat: ett hundraårigt träd, en hisnande utsikt, en liten ekorre på en gren. Man kan dessutom stöta på mystiska föremål som någon synligt har lämnat kvar, men vars innehåll man inte känner till.

Nyligen rapporterade en Reddit-användare att han hade hittat en underlig metallkista under en promenad i skogen. Inför en berättelse som blandar ångest och nyfikenhet är det naturligt att undra: men vad är det och vad innehåller den? Men framför allt: vem har lämnat den där?

Advertisement

Han hittar en kista av metall i skogen och frågar på webben vad det kan vara

När det är möjligt är det alltid en avkopplande upplevelse att ta en promenad i skogen. Genom att följa en stig är det möjligt att njuta av några timmar omgiven av naturen för att sedan återvända utvilad till vardagens normalitet. Och det var just det Reddit-användaren Ruppy2810 gjorde. 
Vi befinner oss väster om Sidney i Australien, och mannen går längs en stig i Blue Mountains, när han plötsligt lägger märke till kistan.

Den står där, stödd på marken och nästan perfekt kamouflerad med omgivningen tack vare den gröna färgen. Redditanvändaren har ingen aning om vad det kan vara och törs faktiskt inte öppna den för att kontrollera innehållet: ett klokt beslut. Kistan är alltså gömd bland träden och ingen vet vad den kan innehålla; dessutom är det heller inte möjligt att spåra vem som har lämnat den där. Allt som återstår är att be nätet om en hjälp.

Advertisement

"Ammunition, försvarsverktyg": kommentarer om den märkliga upptäckten

"Ammunition, försvarsverktyg": kommentarer om den märkliga upptäckten

Ruppy2810/Reddit

Att fråga främlingar vad en okänd kista kan innehålla innebär att man stimulerar webbanvändarnas fantasi. Och det kan man inte klandra dem för: de ställs inför en gåta som det inte finns något väsentligt svar på, utan bara ett tråkigt. Några webbanvändare svarar sedan Ruppy2810 och kommenterar att kistan definitivt innehåller ammunition, eller kanske ett försvarssystem. I praktiken vinner den som ger det mest överdrivna svaret. En annan användare väljer det motsatta tillvägagångssättet och skriver:

Kistan är full av verktyg för att arbeta på spåren och bara mycket illasinnande människor skulle försöka öppna den eller något ännu värre eftersom arbetarna måste bära med sig dem i deras arbete.

Men det finns också en annan person som föreslår en förklaring som utan tvekan är mer fantasifull men samtidigt originell och helt rimlig. Och om kistan, undrar han, innehåller geocacher? Men vad är det?

Vad är Geocaching och vad har det att göra med en kista funnen i Australien

Kort sagt, Geocaching är den mest långtgående skattjakten i världen. Faktum är att det är en hobby som kombinerar den virtuella världen med den verkliga, med hjälp av fantasi, äventyrsanda och GPS. De som utövar det använder faktiskt navigeringssystemet för att hitta dolda behållare, som kallas geocacher, och lägger till sitt namn i listan över upptäckare av den specifika behållaren.

GPS-koordinaterna för varje geocache publiceras på den officiella webbplatsen, så att alla kan se den. Men det här är bara början: utrustad med kartor eller andra applikationer måste man ta sig till platsen där geocachen är gömd och leta efter den. När man har hittat den kan man välja om man vill lägga till sin signatur och sedan gå vidare till nästa.

Redditanvändaren kanske har hittat en verktygslåda, inget fel med det. Men det är ändå mycket mer suggestivt att föreställa sig att kistan döljer några geocacher och kanske någon, efter att ha sett koordinaterna, tar sig dit för att hitta innehållet. Och sedan fortsätta på sin skattjakt.

Advertisement