Världens största LEGO-butik har öppnat: en upplevelse på nästan 1000 kvadratmeter att inte missa

av Titti Carlberg

03 December 2023

Världens största LEGO-butik har öppnat: en upplevelse på nästan 1000 kvadratmeter att inte missa
Advertisement

Att gå in i en LEGO-butik innebär inte bara att mekaniskt leta efter föremålet att köpa, gå till kassan och betala. I verkligheten betyder det ofta tvärtom: att fördjupa sig i ett universum av de mest kända konstruktionerna i världen, titta på uppsättningar som reas ut och annat som visas, för att välja de bästa. Nu är det en sak att göra det i vilken butik som helst, och en helt annan att utforska världens största LEGO-butik, som nyligen öppnat i Sidney, Australien. Låt oss se vad det finns för överraskningar till besökarna på denna magiska plats.

Advertisement

Världens största LEGO-butik öppnad i Sidney

Världens största LEGO-butik öppnad i Sidney

LEGO

Oavsett ålder är det alltid en upplevelse som får en att le, det att gå in i en LEGO-butik, det är som en dröm för många. Men i världens största Lego-butik når upplevelsen helt nya höjder. 
Nyligen invigd är det en butik som sträcker sig över två våningar och en yta på över 900 kvadratmeter i hjärtat av Sidney. Och redan vid första anblicken eller första besöket gör LEGO-butiken ingen besviken.

Faktum är att butiken inte bara är enorm, utan kan också skryta med otroliga utställningsdetaljer, alla gjorda med LEGO-klossar. Bland dessa kan man inte undgå att lägga märke till Sidney Harbour Bridge byggd med nästan 550 tusen klossar, eller Sidney Opera House som består av mer än 300 tusen klossar. Det finns också ett imponerande Rainbow Gum Tree, med över 180 tusen klossar, som sträcker sig över båda våningarna och representerar Australiens alla djur.

Advertisement

Vad man kan förvänta sig av LEGO-butiken i Sidney, den största i världen

Vad man kan förvänta sig av LEGO-butiken i Sidney, den största i världen

LEGO

Förutom dessa äkta konstverk av klossar erbjuder LEGO-butiken i Sidney många andra upplevelser för besökarna. Det finns en minifigurfabrik, där det kommer att vara möjligt att skräddarsy en LEGO-skapelse, men även Välj och Bygg-väggen. Med den interaktiva berättande tabellen kan man sedan utforska de processer som leder till designen av ett LEGO-set. I detta avseende säger LEGO Australias och Nya Zeelands manager Troy Taylor:

Med engagerande funktioner, kreativa och lekfulla nickningar till kultur kommer den nya LEGO-butiken i Sidney att erbjuda fans i alla åldrar chansen att upptäcka ett brett utbud av LEGO-produkter och spännande digitala och fysiska upplevelser.

Kort sagt, för alla som befinner sig eller åker till Australien, kan verkligen världens största Lego-butik bli ett stopp på semesterresan. För LEGO-entusiaster blir det dock ett praktiskt taget obligatoriskt stopp.

Världens största LEGO-set: vilka är det?

Men LEGO är inte bara stora butiker utspridda runt om i världen eller enskilda klossar att montera. Det danska företaget är också känt för några av de största set som någonsin designats inom byggbranchen. Nu mäts vanligtvis storleken på ett föremål med de klassiska metriska måtten, men med LEGO fungerar det inte riktigt så. De största LEGO-seten mäts i klossar och är:

  • LEGO Eiffeltornet. Det är en reproduktion av det berömda tornet i Paris: det består av över 10 tusen klossar och når en höjd av en och en halv meter. Det är för övrigt också det högsta LEGO-set någonsin.
  • LEGO Titanic. Även här talar vi om ett föremål som är inspirerat av vår tids sanna ikoner. LEGO Titanic består av över 9000 klossar och när det väl byggts, 1,35 meter lång. Det är dessutom det tyngsta LEGO-setet någonsin på 14 kg.
  • LEGO Colosseum. Ett enormt konstverk som består av över 9 tusen klossar, LEGO Colosseum är en verklighetstrogen reproduktion av amfiteatern i Rom. Man behöver mycket utrymme hemma om man vill visa den i hela sin prakt.

Dessa set, liksom andra designade av LEGO, kan uppenbarligen inte konkurrera med skapelserna som finns i världens största LEGO-butik. Tillsammans med dem erbjuder de dock ett unikt sätt att utforska fantasin med de berömda klossarna.

Advertisement