En välkänd influencer försöker sälja en dammsugare till sina följare... men till ett huvudlöst pris

av Titti Carlberg

11 Augusti 2023

En välkänd influencer försöker sälja en dammsugare till sina följare... men till ett huvudlöst pris
Advertisement

Det är inte ovanligt att vissa influencers hamnar i centrum för kritik och kontroverser på grund av ett "socialt" beteende som anses vara tvivelaktigt av webbanvändarna. Fallet vi ska prata om gäller en mycket populär ung kvinna som försökte sälja en dammsugare till sina follower för en oacceptabel summa.
Låt oss se vad som hände.

via dayFREURO

Advertisement
maevaa.ghennam/Instagram

maevaa.ghennam/Instagram

Maeva Ghennam, från Marseille, Frankrike, väckte uppståndelse på webben när hon försökte sponsra och sälja en dammsugare till sina fans. Inget konstigt med det, eftersom en av influencerns huvudaktiviteter är just den att marknadsföra produkter, men priset på apparaten i fråga startade en kontrovers.

Den franska regeringen har beslutat att reglera kopplingen av produkter med de mest framträdande sociala karaktärerna, men fenomenet pågår fortfarande och detta fall har väckt många diskussioner.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Den 26-åriga influencern som har över 3 miljoner followers på sina profiler, visade en dammsugare i ett av sina inlägg, listade apparatens egenskaper och filmade sin mamma medan mamman dammsög. I videon ser vi kvinnan passera produkten över golvplattorna, medan Maeva beskriver dammsugarens egenskaper och effektivitet i detalj, för att förmå webbanvändare att köpa den.

När hon meddelade priset på dammsugaren förklarade hon att man kunde köpa den på delbetalning. Det är synd att hennes ord, efter att ha definierat dammsugaren som "billig" har visat sig vara svårt att matcha med den faktiska summan.

maevaa.ghennam/Instagram

maevaa.ghennam/Instagram

Kostnaden för apparaten är faktiskt 2.328 euro: en summa som verkligen inte är låg, som influencern försökte hävda.

"Du kan betala den med 48 delbetalningar på 48,50 euro i månaden i fyra år. Det är riktigt billigt" sa Ghennam och väckte upprördhet från publiken på sociala medier. Faktum är att många personer gjorde uppror genom att påpeka för influencern att många liknande produkter kan köpas för lägre summor, och någon anklagade henne för att bedra sina follower.

Efter kritiken som mottogs beslutade Maeva att avbryta reklaminlägget, medan DGCCRF, generaldirektoratet för konkurrens, konsumtion och bedrägeribekämpning, meddelade att det finns en sajt där man kan rapportera händelser av denna typ.

Vad tycker du om detta?

Advertisement