Hon gillar inte längre de tatueringar hon har: en berömd tatuerare bestämmer sig för att täcka dem genom att tatuera sig helt i svart

av Titti Carlberg

25 November 2023

Hon gillar inte längre de tatueringar hon har: en berömd tatuerare bestämmer sig för att täcka dem genom att tatuera sig helt i svart
Advertisement

Vem som helst kan tröttna på sina tatueringar, inklusive tatuerare själva, som vanligtvis är de största fansen av permanenta tatueringar. Så den berömda kroppskonstnären bestämde sig för att dölja dem.

Advertisement

Berömd tatuerare gömmer sina tatueringar med svart bläck

Berömd tatuerare gömmer sina tatueringar med svart bläck

thekatvond/Instagram

Det kan hända att vi får tatueringar som vi med tiden inte längre vill kännas vid och skulle vilja ta bort. Även om valet att trycka outplånligt bläck på huden alltid bör vara väl genomtänkt, kan vi inte veta om vi om några år ångrar beslutet som togs under en tidigare fas av vårt liv.

En liknande sak hände Kat Von D, känd tatuerare med ett stort antal follower på sociala medier, som bestämde sig för att dölja designen som täcker hennes kropp och som inte längre identifierar henne. Kvinnan var en övertygad anhängare av den ockulta och gotiska stilen, så pass att hennes tatueringar speglade hennes övertygelser och ideologier.

Men efter att ha återknutit till kristendomen genom att döpas i oktober 2022 och ha återupptäckt sin tro, bestämde hon sig vid 41 års ålder för att täcka teckningarna med svart bläck och bli "helt svart". Kvinnan ville visa en av bevakningssessionerna på sitt Instagramkonto och förklara för sina följare anledningen till sitt val. 

"Efter 17 sessioner och nästan 40 timmar totalt har vi gjort min kropp svart till cirka 80%. Jag reser ofta till Philadelphia för att fortsätta detta arbete. Innan du ger mig en negativ kommentar, påminn dig själv: det du tycker är fult kan vara snyggt för någon annan" började Kat Von D och försökte sedan svara på några potentiella och legitima frågaor i förväg, vilket skingrade alla tvivel om hennes ovanliga beslut.

Advertisement

Kat Von D berättar varför hon bestämde sig för att täcka sina tatueringar med svart bläck

Kat Von D berättar varför hon bestämde sig för att täcka sina tatueringar med svart bläck

Kat Von D/Facebook

"Om du inte gillar dina tatueringar, varför tar du då inte bort dem med laser?" är en av frågorna som skrevs i konstnärens inlägg, som svarade: "Jag började faktiskt med att ta bort mina tatueringar med laser, och även om jag tycker att det är en effektiv metod, var jag personligen ingen bra kandidat, med tanke på hur många jag ville ta bort. Laser är en långsam (och extremt smärtsam) process som, beroende på tatuering kan kräva mer än 10 sessioner, inklusive långa läkningsperioder däremellan"

Detta förklarar därför valet att välja en svart täckning, istället för att eliminera dem helt. Tatueraren gör också klart att hon inte tänker göra vita taueringar över svart bläck eftersom hon älskar enkelheten i denna färg.

En annan möjlig fråga som hon ville besvara i sitt långa inlägg rör den potentiellt skadliga effekten på hälsan.

"Jag har tatuerat mig i nästan tre decennier och har aldrig känt någon negativ effekt. Personligen tror jag att det finns mer toxicitet i de flesta livsmedel vi äter, sminket vi applicerar och kemikalierna i rengöringsprodukter."
Slutligen tog Kat upp kärnan i saken om varför hon bestämde sig för att dölja sina tatueringar.

"Jag hade många tatueringar som representerade en del av mitt liv som inte längre stämde överens med den jag är idag. Vissa människor är bra på att behålla sina märken över tid, men personligen blev jag trött på att vakna varje morgon och se de ständiga påminelserna varje gång jag såg mig i spegeln. Dessutom gillar jag verkligen det estetiska. Jag vet att det inte är för alla, men för mig är det väldigt tillfredsställande att inte se någonting när jag tittar på mina armar.".

Webbanvändarnas reaktioner på tatuerarens svarta täckning

Webbanvändarnas reaktioner på tatuerarens svarta täckning

Kat Von D/Facebook

I videon som visas för hennes följare visar tatueraren den vänstra sidan av sin rygg som nu är helt täckt av svart bläck, som kommer att sträcka sig till resten av hennes kropp under nästkommande sessioner. Klippet fångar också några ögonblick av proceduren och de verktyg som används. Tidigare fanns det en tecknad ängel på hennes bröst, medan det längs ena armen fanns en kvinna i vintagekläder och flera rosor. Om hennes inlägg var ett sätt att förklara sitt beslut för sina följare, att försöka förutse och förhindra eventuell kritik och negativa omdömen, kom de dock ändå snabbt.

"Man kan tro att allt hat kom från människor som är emot religion och kristendom. Det värsta var dock de som själva är kristna. Det är verkligen sorgligt... för det är inte kristligt att fördöma människor eller deras val. Jag tycker att det är riktigt galet att leva i en tid där folk fortfarande bedömer en bok efter dess omslag. Jag visste inte att man måste klä sig i en speciell uniform när man skänker sitt hjärta till Jesus" säger hon.

Vad tycker du, håller du med henne?

Advertisement