Två familjer som bor under en trafikerad motorväg älskar sina hem

av Titti Carlberg

27 April 2023

Två familjer som bor under en trafikerad motorväg älskar sina hem
Advertisement

När man väljer en egen bostad är utan tvekan en av de viktigaste faktorerna dess läge: föredrar du ett hus inne i staden eller på landsbygden, långt från trafik men också från alla viktiga tjänster? Och om valet faller på staden, inom vilket område beslutar du dig för då? Varje plats har sin attraktion, det mesta beror på individens behov och livsstil, men det finns vissa punkter som delas av nästan alla människor.

Faktum är att vi alla skulle vilja att det är tillräckligt tyst runt vår bostad, för att vi ska kunna njuta av vårt hem som en oas av lugn och ro. Det är därför de flesta föredrar att undvika trafikerade vägar, byggnader som inrymmer skolor och mötesplatser eller allmänna platser. Men det finns dock familjer som väljer att bo på sådana platser och som inte skulle vilja byta bostad för något i världen.

Låt oss tillsammans upptäcka historien om dessa familjer.

via Mirror

Advertisement
Gabrielle Gillings/Facebook

Gabrielle Gillings/Facebook

Joanna Care och Gabrielle Gillings är två mammor från Port Talbot, Wales, som har gjort det unika valet att bo under en 13 meter lång överfart. Faktum är att deras hem ligger under överfarten till M4, en motorväg som har kopplats ihop städerna Cardiff och Swansea sedan 1966. För dess kostruktion revs 200 hus, medan andra var tvungna att rymma dess pelare i deras trädgårdar.

Ett exempel är huset där Joanna växte upp och där hon nu bor med sin man Ritchie och nyfödda dottern Evelyn.
"Jag har alltid bott här, det har aldrig varit negativt" förklarar Joanna och berättar att hennes föräldrar var tvungna att ge byggföreningen tillstånd att sätta pylonen i vår trädgård. "Jag tror inte någon skulle ha blivit särskilt glad över det. Trädgården räckte tidigare ända ner till ån" avslutar hon.

Den konstanta trafiken är nästan irrelevant inne i huset, men känns ganska intensiv ute i trädgården. Men det är inget som Joanna bryr sig om, hon har vant sig vid oljudet, men hennes man Ritchie, som växte upp i ett lugnt bostadsområde, vaknar fortfarande klockan 4 på morgonen av lastbilar som passerar ovanför dem.

 

Advertisement
Gabrielle Gillings/Facebook

Gabrielle Gillings/Facebook

Gabrielle Gillings bor en liten bit längre fram, med sina barn Lennox, 6, och Keane, 21 månader. Född och uppvuxen i Felindre, på andra sidan bron, Gabrielle arbetar som sjukvårdsbiträde och har bara bott ett par år i sitt hus. Hon har full förståelse att oljudet kan bli tröttsamt för de som inte är vana vid det, men själv kan hon inte tänka sig att bo någon annanstans.
"Jag vill bo kvar i det här området och tänker aldrig flytta. För mig är detta helt normalt, jag trivs bra här" säger Gabrielle.

Ett val som helt klart är utöver det vanliga, men det viktiga är att familjerna är nöjda med det, eller hur?

Advertisement