Denna modell har bestämt sig för att bekämpa föraktet mot överviktiga människor

av Titti Carlberg

19 April 2023

Denna modell har bestämt sig för att bekämpa föraktet mot överviktiga människor
Advertisement

I den samtida världen med spridningen av sociala medier och följaktligen av bilder har övergången från ett samhälle baserat på framträdande blivit allt tydligare. Det yttre utseendet har blivit en av hörnstenarna i dagens värld, men just för att denna tvångsmässiga uppmärksamhet mot marginalisering har spridit sig har det också uppstått nya trender som driver individer att visa sig som de är, utan att vara rädd för fördomar.

Det var vad huvudpersonen i vår berättelse ville göra, hon bestämde sig för att kämpa mot fobin mot överviktiga människor och strävar efter att koras till Miss Universe. Låt oss lära känna henne lite bättre.

via Adelgazarencasa

Advertisement

Jessi Rodrigues är en kurvig modell som har bestämt sig för att kämpa mot stereotyperna när det gäller skönhet och omfamna det som nu kan betraktas som en filosofi, nämligen kroppspositivitet. Denna trend började spridas på 70-talet, när modeller av "icke-godkänd" skönhet började dyka upp i tidningar. En ideologi  som med åren har blivit alltmer populär och nått maximal spridning i den samtida världen.

Jessi är medveten om att hennes kropp inte är i linje med vad som anses vara samhällets skönhetsnormer, men för henne bör friheten att kunna visa sig som man är försvaras, annars riskerar vi till slut att leva i en värld där alla människor är identiskt lika varandra.

Advertisement

Modellen bestämde sig därför att delta i uttagningen av Miss Costa Rica för att kämpa mot fobin mot överviktiga människor och visa att skönheten inte sitter i en persons storlek. I själva verket vill hon, genom sina sociala sidor sprida ett budskap om att försvara rättigheten för sina fysiska egenskaper utan at vara rädd för att inte leva upp till samhällets standardnormer.

Hennes syfte är inte bara att representera vad hon anser vara skönhet, utan också inspirera andra kvinnor att acceptera det de anser vara ofullkomligheter, genom att visa hur en kropp kan representeras på ett fascinerande sätt, oavsett dess form eller storlek.

Jessi understryker att även hon uppfattade sig själv som en som inte var värd något, eftersom hon var långt ifrån stereotypen av skönhet, men plötsligt en dag, tröttnade hon på att känna sig annorlunda och bestämde sig för att acceptera och älska sin unikhet. Det var även då hon började pusha andra kvinnor att känna sig unika.

"Jag ser mig själv som kraftfull, mina ben och armar är starka, det är inget fel på min mage, mitt värde sitter inte i mitt fysiska utseende".

Vad tycker du?

Advertisement