Servitrisen vägrar ge sitt telefonnummer till en kund som reagerar med ilska

av Titti Carlberg

17 April 2023

Servitrisen vägrar ge sitt telefonnummer till en kund som reagerar med ilska
Advertisement

Ett mycket komplext yrke att utföra är servitrisyrket, en servitris eller servitör har som mål att kunna förena de två världarna som finns på en restaurang, nämligen matsalen och köket. De tvingas inte bara att ständigt byta från en plats till en annan för att servera matgästerna, utan måste framför allt interagera med dem. Att relatera till kunder är aldrig lätt, speciellt eftersom de måste kunna tillfredsställa matgästernas önskemål med ett leende på läpparna.

Servitrisen som är huvudperson i vår berättelse tvingades dock bevittna en mycket omogen reaktion från en matgäst som hon inte ville ge sitt telefonnummer till. 

Låt oss se vad som hände.

via Mui kitchen

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Tania Olivas är en ung mexikansk servitris, som utförde sitt arbete på bästa sätt, när en matgäst plötsligt blev lite för påträngande mot henne. Medan hon serverade vid ett bord frågade en av lokalens kunder om han kunde få hennes telefonnummer, vilket hon vägrade att ge honom. Detta orsakade dock ett raserianfall hos mannen, som reagerade på ett överdrivet barnsligt sätt.

"Jag var tvungen att ta hand om - berättar servitrisen - en trakasserande matgäst, som enträget tjatade om att jag skulle ge honom mitt mobilnummer. Jag sa nej och betonade att jag har en pojkvän. Mannen blev arg och vägrade mig dricks och på baksidan av notan skrev han att han skulle se till att min pojkvän betalade mig dricksen. Idag upptäckte jag att det är tydligt att jag måste dela ut mitt telefonnummer till kunderna för att få dricks".

Advertisement

El hombre le pidió insistente el número a la chica, pero ella le dijo que no se lo daría porque tenía novio, lo que...

Pubblicato da Upsocl su Domenica 9 aprile 2023

Irriterad över hennes vägran lämnade matgästen ingen dricks till Tania, vilket han ville understryka genom att skriva på notan. 
"Stör inte servitrisenberättar tjejen - om du blir arg över hennes svar, lämna henne då utan dricks".

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Händelsen fick många att ingripa, och framför allt att kommentera och betona hur mannens uppförande var extremt barnsligt, eftersom han inte borde ha reagerat på det sättet: "även om du inte hade haft en pojkvän skulle det inte ha varit rätt av honom att bete sig så, det hade räckt med att utelämna dricksen utan att skriva något på notan. En vägran är inte en giltig anledning till att uppföra sig illa".

Vad tycker du?

Advertisement