I familjen har det bara fötts pojkar sedan 1885: födseln av en flicka bryter traditionen

av Titti Carlberg

08 April 2023

I familjen har det bara fötts pojkar sedan 1885: födseln av en flicka bryter traditionen
Advertisement

Fram till en viss punkt under graviditeten är det omöjligt att veta om man väntar en pojke eller en flicka. För vissa föräldrar betyder det inte något vad det är för kön på babyn de väntar, de är entusiaster i vilket fall som helst, medan andra önskar av hela sitt hjärta det ena eller det andra.

En amerikansk familj, var övertygade om att de inte hade något val: faktum är att i över hundra år hade generationerna som följt bara bestått av män, tills den rosa rosetten överraskande dök upp.

via Good Morning America

Advertisement
Carolyn Clark/Facebook

Carolyn Clark/Facebook

Det hade blivit som en slags tradition i familjen, där det sedan 1885 inte hade fötts ett flickebarn. Detta åtminstone tills Carolyn Clarke från Caledonia, USA, födde flickan Audrey och bröt den långa och fasta traditionen. Kvinnan hade informerats av sin make Andrew, som hon var gift med sedan tio år, att hans familj inte var "gjord" för flickor, men hon hade trott att han bara skämtade.

Men hon insåg till slut att maken var seriös: sedan slutet av artonhundratalet hade det, utan undantag, bara fötts pojkar i hans familj. Faktum är att paret redan hade hängt upp en blå rosett på ytterdörren, fram tills Audreys ankomst, lillasyster till Cameron, 4.

När de hade beslutat för att få ett andra barn hade Carolyn sagt: "Jag vill försöka. Jag vill att det blir en flicka.". Efter två missfall, fick de äntligen den glada nyheten. Vid avslöjandet om vad det var för kön på barnet hon väntade, blev de så entusiastiska att de bestämde sig för att ställa till med en fest för släkt och vänner och skickade inbjudningar i form av rosa och blå kakor.

 

Advertisement
Carolyn Clark/Facebook

Carolyn Clark/Facebook

Efter den vanliga nedräkningen tog gästerna en tugga av bakverket och upptäckte färgen på glasyren, som var rosa. "De började alla hojta och hoppa i misstroberättade Clark, medan hennes man förklarade att ingen trodde helt på det, fram till slutet av graviditeten. "Vid varje ultraljud sa hon 'kolla igen om det verkligen är en flicka'" sa han och tillade att det svåraste var att välja namn till flickan, eftersom de aldrig hade förväntat sig att de skulle få en flicka.

Lilla Audrey Marie föddes på St Patrick's day, ett gynnsamt tecken på att hennes ankomst var ännu mer speciell. "Det gjorde det ännu mer speciellt att vi fick en liten flicka, för det var som att det hade varit värt att vänta på. Jag har en liten tjej.".

En tradition som verkade vara avsedd att bestå och som, åtminstone för stunden, avbröts för att välkomna en underbar liten flicka.

Advertisement