Hon genomgår en operation för att aldrig bli med barn: sättet hon tillkännagav nyheten på väckte kritik

av Titti Carlberg

03 April 2023

Hon genomgår en operation för att aldrig bli med barn: sättet hon tillkännagav nyheten på väckte kritik
Advertisement

Samhällets skönhet ligger i mångfalden, varje individ tänker på olika sätt och det är just konfrontationen mellan olika idéer som gör framgång möjligt.

Om många människor tror att få barn är det mest glädjefyllda ögonblicket i ens liv, och de väntar otåligt på att bli mamma eller pappa, så finns det, å andra sidan, de som istället föredrar, av olika anledningar, att inte skaffa barn, för att de inte känner sig redo att bli föräldrar eller för att de anser att världen är överbefolkad.

Till denna andra kategori hör vår berättelses huvudperson, en influencer som bestämde sig för att sterilisera sig för att bli säker på att aldrig bli gravid. Problemet var dock metoden hon använde sig av för att tillkännage sin nyhet, vilken inte uppskattades av webbanvändarna. Låt oss se vad som hände.

via Dailymail

Advertisement

Abby Ramsay, 25, är en influencer som är känd på sociala medier under pseudonymen abbysworldsastage, hon tog beslutet att genomgå en operation för att bli steril eftersom hon är helt säker på att hon aldrig vill bli en mamma. Men webbanvändarna gjorde uppror mot henne, de kritiserade dock inte hennes val, utan sättet hon tillkännagav denna vändpunkt i sitt liv.

Faktum är att kvinnan publicerade en video, som har överskridit 4 miljoner visningar, där man ser en kartong med ordet "grattis" skrivet; om man tittar på bilderna förväntar man sig naturligtvis se någon tillkännage en graviditet, men när kvinnan lyfter på locket plockar hon inte upp en bild från ett ultraljud, utan dokument för en sterilisering.

Advertisement
abbysworldsastage/Instagram

abbysworldsastage/Instagram

"Efter - berättar Abby - 6 års försök hittade jag äntligen en läkare som lyssnade på mig. Detta meddelande riktar sig mot alla dem som motsatte sig mitt val och hindrade mig att ta den här vägen. Nu är jag äntligen nöjd"

Många webbanvändare kritiserade henne och hävdar att hon inte borde ha visat beslutet så uppenbart. 

"Varför berätta sitt val på detta sätt?" och "Det är bokstavligen vår uppgift att reproducera oss själva och det är Guds plan för oss. De som kan måste sätta barn till världen".

abbysworldsastage/Instagram

abbysworldsastage/Instagram

Vid sidan av de många belackarna finns det dock supportrar som applåderade kvinnan för hennes mod, men framför allt uppskattade de hennes val att göra det hon tycker är rätt för hennes kropp och framtid: "Jag är en mamma som vill gratulera dig, på samma sätt som det finns kvinnor som vill ha barn ska man även respektera de som inte vill ha barn".

Vad tycker du, är det rätt att själv bestämma över sin kropp?

Advertisement