Kvinnan slutar att raka sig och låter skägget växa: maken lämnar henne

av Titti Carlberg

22 Mars 2023

Kvinnan slutar att raka sig och låter skägget växa: maken lämnar henne
Advertisement

En av de viktigaste aspekterna i människans existens är att veta hur man accepterar sig själv som man är, välkomnar sin essens. Det är nödvändigt att känna och uppskatta sig själv, utan att vilja vara annorlunda. Alltför ofta är det dock vi själva som är de domare som dömer hårdast, vi försöker maskera ofullkomligheter, när de i själva verket inte är annat en detaljer som kännetecknar oss och gör oss unika. Perfektion känner inte till sann skönhet.

Huvudpersonen i vår berättelse bestämde sig för att omfamna sig själv och sina ofullkomligheter. Hon slutade raka sig och lät ansiktshåret växa ostört. Hennes man accepterade dock inte hennes beslut, så han lämnade henne. Låt oss läsa hennes historia.

via The Mirror

Advertisement
Mandeep Kaur khalsa/YouTube

Mandeep Kaur khalsa/YouTube

Mandeep Kaur är en 34-årig indisk kvinna som trodde att hon hade funnit den stora kärleken när hon gifte sig. Hon var övertygad om att mannen inte bara hade valt henne för hennes utseende utan också för hennes inre. Synd dock att hennes  man lämnade henne när hon bestämde sig för att omfamna sin verkliga essens. Hon slutade helt enkelt att raka sig och lät håret växa fritt i ansiktet.

Efter att hennes äktenskap tog slut visste hon inte vad hon skulle göra. Av den anledningen tog hon sin tillflykt till den andliga världen. Hon började gå på gurdwara, en plats att be på, där hon kunde lära sig grunderna i tron. 

Tack vare detta val har hon lärt sig att acceptera sig själv och sitt utseende. Under många års tid hade hon rakat av sig sitt skägg och sin mustasch, men nu låter hon dem växa fritt. Hon har till och med gått så långt att hon inte längre epilerar resten av kroppen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Tidigare maskerade hon sig själv och sin essens, men nu bryr hon sig inte längre, hon har inte bara omfamnat sitt verkliga jag, utan framför allt älskar hon sitt nya utseende. Hon misstas ofta för en man, men det spelar ingen roll för henne. Om hon innan rakade sig för en man, har hon nu bestämt sig för att acceptera sig själv och låta skägget växa sig tjockt.

Det är inte känt vad som är anledningen till hennes ansiktshår, men hon är inte den första kvinnan som inte rakar av sig skägget.

Ett modigt beslut som samtidigt måste ha varit svårt att ta. Det betecknar verkligen på en stor styrka, eller hur?

Advertisement