Hon upptäcker att restaurangen tar betalt för "anställdas hälsa"

Titti Carlberg

16 Mars 2023

Hon upptäcker att restaurangen tar betalt för "anställdas hälsa"
Advertisement

Ofta när man köper något, får man ett kvitto efter att betalningen utförts. Vissa utför gesten mekaniskt, de tar kvittot och stoppar det i fickan eller slänger det i första papperskorgen de ser. Andra däremot analyserar det, kontrollerar noggrant varje summa så att de kan vara säkra på att inget har blivit fel. I själva verket kan det hända att ett snabbköp drar samma vara två gånger eller att restaurangen debiterar en rätt som man inte har beställt. 

Den kvinnliga huvudpersonen i vår berättelse blev chockad när hon upptäckte att restaurangen debiterade henne för "de anställdas hälsa". Låt oss se vad som hände.

via Food Ndtv

Advertisement
ashnichole/Instagram

ashnichole/Instagram

Ashley Nicole är en 33-årig kvinna, känd på sociala medier under pseudonymen ashnicole. En dag bestämde sig hon och en vän till henne för att åka till restaurangen La Buca i Los Angeles, Kalifornien, men hon hade aldrig förväntat sig det som hände. Hon bestämde sig för att spela in en video och publicera den på sina sociala sidor. 

Efter att ha avslutat måltiden gick hon för att betala, men blev förvånad i samma ögonblick som hon läste kvittot, på en av punkterna stod det "de anställdas hälsa". Hon debiterades en extra kostnad på 5% av den totala kostnaden, för att värna om restaurangpersonalens hälsa.

Wait, what?

Pubblicato da NDTV Food su Martedì 14 marzo 2023

"Vi satte oss och njöt av vår måltid. När vi var klara betalade jag, men när jag fick kvittot märkte jag att det fanns en avgift på 4,75 dollar för de anställdas hälsa"
Faktum är att kvinnan, i klippet förklarar att deras måltid borde ha kostat 95 dollar, men med tilläget betalade de nästan 100 dollar.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Kvinnan, som bad restaurangchefen om en förklaring, fick veta att tillägget bestod av sjukvårdsersättning till servitriserna och servitörerna. Trots detta framstår det dock som högst orättvist att matgäster ska betala för något som restaurangägaren ska stå för.

"Jag är ledsen för servitriserna och servitörerna, men jag tänker inte betala deras sjukersättning. Jag tycker att det är fel av dem att de tror att de kan bestämma ett sådant tillägg. Jag betalar redan tillräckligt mycket för min egen sjukförsäkring och nu vill de att jag även ska betala för restauranganställda. Aldrig i livet! Det är restaurangägarens ansvar!".

Vad tycker du?

Advertisement