`Vid 13 år bestämmer hon sig för att att lämna skolan och bli en influencer

Titti Carlberg

14 Mars 2023

`Vid 13 år bestämmer hon sig för att att lämna skolan och bli en influencer
Advertisement

Tekniken har under de senaste årens gång ständigt gjort nya framsteg. Elektroniska enheter har i hög grad underlättat och förändrat vardagen, bland de mest använda är smartphones. Små apparater som vid det här laget omsluter hela vårt liv och låter avlägsna människor kommunicera med varandra över distans. Allt detta har möjliggjort spridningen av sociala medier och figurerna som är kopplade till dem, det vill säga Influencer, individer som påverkar valen för tusentals follower. De nya generationerna föddes i skuggan av dessa nya "idoler", så mycket att de försöker imitera dem i alla avseenden och drömmer att, en dag, bli som dem.

Huvudpersonen i vår berättelse är en 13-årig tjej som bestämde sig för att jaga berömmelse. Hon slutade skolan för att till varje pris bli en influencer, och hennes mamma valde att stödja henne på denna resa. Låt oss se vad som hände.

via MarieFrance

Advertisement

Brianna Buchanan är en 13-årig amerikansk tjej som har växt upp med sociala medier och av den anledningen har hon alltid drömt om att bli en Influencer. Så snart hon nådde tonåren visste hon redan vad hennes väg skulle bli, hon bestämde sig för att sluta studera och istället påbörja sin karriär. Allt detta under hennes mammas uppmärksamma blick, som drömde om att bli dotterns manager.

På kort tid lyckades tjejen att få ett ganska högt antal follower, över 60 tusen, och hon berättade om sin framgång i ett tv-program: 66 minutes. Hon spelar in flera klipp om dagen, för vart och ett av dem ägnar hon minst en timme för att sminka sig, så att hon ser perfekt ut på inspelningen. Allt detta sker naturligtvis under hennes mammas övervakande blick, som är väldigt nöjd över dotterns offentliga exponering.

Valet av denna mamma och dotter har blivit hårt kritiserat. Faktum är att majoriteten av webbanvändarna tycker att flickan förlorar sin ungdom med detta.

"Jag tycker inte att hon förlorar sin tonårstid - säger mamman - mer än något annat skulle jag säga att hon lever en annan ungdomstid än sina jämnåriga. Hon upplever saker som alla andra bara drömmer om att få uppleva. Detta har alltid varit hennes dröm och jag har ingen som helst avsikt att förstöra den för henne, jag försvarar henne mot all kritik och kommer alltid att stötta henne."

Vad tycker du?

Advertisement