En man tvingas betala sin förre detta fru för allt obetalt hushållsarbete hon utfört

av Titti Carlberg

26 April 2023

En man tvingas betala sin förre detta fru för allt obetalt hushållsarbete hon utfört
Advertisement

Det händer ofta att en kärlekshistoria tar slut. Men när ett par bryter med varandra blir konsekvenserna avgjort mindre än när en man och hustru skiljer sig, särskilt om de har barn tillsammans. Det finns många olika skäl som leder till ett sådant beslut, men det vanligaste är att känslorna som ledde till äktenskap, har svalnat.

En grundläggande person i separationen mellan makar är domaren. I vår berättelse tvingade den senare att betala sin förre detta fru för allt hushållsarbete som hon hade utfört utan att få betalt. Låt oss se vad som hände.

via Insider

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Ivana Moral är en 48-årig spansk kvinna som gifte sig 1995. Men efter 25 års äktenskap hade kärleken mellan henne och hennes man svalnat så pass mycket att de bestämde sig för att skiljas. Mannen, som är ägare till ett gym, har tack vare sin aktivitet lyckats öka sina tillgångar genom att köpa dyra bilar och mark för produktion av olja.

När paret gifte sig undertecknade de ett hemskillnadsavtal, vilket innebar att mannen, vid händelse av separation, skulle dela sitt hem och gemensamma egendom med kvinnan, men behålla sin förmögenhet. Det skulle ha blivit så om det inte hade varit för domaren Laura Ruiz Alaminos, som ingrep och dömde mannen till att betala en pension på 500 euro i månaden till Ivana, samt 400 och 600 euro till deras döttrar 14 respektive 20 år gamla. Han blev dessutom dömd till att betala henne 200 000 euro för 25 års obetalt hushållsarbete.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Jag har alltid stöttat min man i hans arbete och i familjen. Jag har aldrig krävt att få tillgång till hans ekonomiska angelägenheter, allt var skrivet på honom. När jag ansökte om skilsmässa fick jag först halva huset, och inget mer. Under alla år vi var gifta gjorde jag inget annat än ägnade mig åt hushållsarbetet, jag hade inga egna tillgångar."

Av den anledningen tyckte domaren att mannen skulle kompensera Ivana för de 25 åren av hemarbete som hon hade utfört gratis, men framför allt för att hon på grund av sitt exklusiva engagemang för hemmet och familjen hade berövats all möjlighet till en eventuell framtida karriär.

Ivana förklarade att syftet med att berätta sin historia för media var för att bevisa för andra kvinnor att det inte är mer än rätt att de blir betalda för att ägna sig helt åt hushållsarbete.

Vad tycker du?

Advertisement