Han blir filmad i en gränd där han grillar kött med en blåslampa

Titti Carlberg

04 Mars 2023

Han blir filmad i en gränd där han grillar kött med en blåslampa
Advertisement

Den tekniska utvecklingen har gjort livet mycket lättare, vid det här laget placerar de flesta människor sin existens i ett litet elektroniskt föremål: mobiltelefonen. Utan tvekan har smartphonen gjort allt mycket enklare. Många som kommer hem trötta på kvällen och inte önskar göra annat än att äta och gå och lägga sig, måste ta itu med kylskåpet och spisen, allt skulle kännas mycket bättre om maten redan var klar när man kommer hem.

Just därför tar många upp sin mobiltelefon för att beställa en delivery eller takeaway, det vill säga färdiglagade rätter som levereras till ens hem eller så hämtar man den själv på plats.

Berättelsens huvudperson är en leveranskille som filmades när han grillade en kyckling på en varuvagn, med en blåslampa i en gränd. Låt oss se vad som hände.

via Mirror

Advertisement
SuZeSport/Twitter

SuZeSport/Twitter

Filmen som spridits på nätet har, i skrivandets stund, nått många visningar, drygt 532.000, den visar en anställd som inte gör sitt jobb på bästa sätt. Problemet är dock att det handlar om livsmedel som tillagas på ett inte direkt korrekt eller hygieniskt sätt. I klippet ser vi en leveranskille stå i en trång gränd, han håller en blåslampa i ena handen, i ett försök att grilla råa kycklingar som är placerade på en varuvagn. En av de aspekter som kan förskräcka observatörer är närvaron av några soptunnor några meter från killen. När den senare lägger märke till att han filmas ropar han mot linsen: "vad tittar du på, jag äter dem inte".

SuZeSport/Twitter

SuZeSport/Twitter

Temat verkar ligga varmt om hjärtat hos många användare som har bestämt sig för att ingripa genom att kommentera. Många påpekade att det inte är särskilt hygieniskt och att köpare kan riskera att få någon sjukdom. Även Middlesbrought Council ingrep och hävdade att de är medvetna om videon och undersöker saken: "Vi förväntar oss naturligtvis att alla livsmedelsprocesser ska utföras på ett säkert och hygieniskt sätt, men det är inte möjligt för oss att kontrollera alla lokalers sätt att förbereda maten"
Men det verkar dock som att tjänstemän från livsmedelssäkerheten besökte den icke namngivna takeawayen efter att videon släppts på nätet.

Vad tycker du om detta?

Advertisement