En liten pojke ber om 4-dagars skolvecka: "Jag behöver mer tid att leka"

av Titti Carlberg

15 Februari 2023

En liten pojke ber om 4-dagars skolvecka: "Jag behöver mer tid att leka"
Advertisement

Skola och arbete är skyldigheter som vem som helst, utifrån ålder, ska uppfylla. Villigt eller ovilligt måste man fortfarande gå till arbetet eller läroanstalten, vilket utan tvekan är tröttsamt för alla. Av denna anledning kan man bara hoppas att veckan går fort, synd bara att helgen är alldeles för kort för att batterierna ska laddas upp helt. Faktum är att det är i den här frågan som diskussionen om att minska arbetsveckan till fyra dagar har uppstått.

Huvudpersonen i vår berättelse är en ung skolelev som har vädjat och bett om att utöka vilodagarna och minska skolveckan till 4 dagar. Låt oss se närmare på hans förfrågan.

via Jess_kenyon/TikTok

Advertisement
jess_kenyon/TikTok

jess_kenyon/TikTok

Brodie Kenyon från Georgia, USA är en sexårig pojke, som valde att spela in en video och dela den på sin TikTok-sida (jess_kenyon). I klippet, som har nått 1,3 miljoner visningar, gjort från hans bilbarnstol, skickar han en vädjan till "regeringen", en vädjan om fler lediga dagar. En helg som bara består av två dagar räcker inte för att han ska vila upp sig efter skolan och ägna sig åt sina hobbyer.

"Hej, jag heter Brodie och denna vädjan är till regeringen. Jag önskar att det finns fler lediga dagar från skolan eftersom jag har varit så trött den senaste tiden. Jag behöver minst tre lediga dagar i veckan för att återhämta mig. Två är alldeles för lite, jag hinner inte göra allt det jag vill. Jag behöver mer tid för att leka, gå på promenad med min mormor Nay Nay, och planera andra saker att göra.".

Advertisement
jess_kenyon/TikTok

jess_kenyon/TikTok

Även om denna vädjan kommer från ett barn, behandlas detta tema väldigt ofta, eftersom en vecka på fyra dagar skulle kunna främja produktiviteten, och framför allt tillåta oss att vila för att återuppta arbetet med större styrka. Vissa företag har startat detta projekt och de tycker att produktiviteten har ökat.

Faktum är att många webbanvändare har kommenterat Brodies video, de tycker att han har rätt. "Jag är lärare och jag håller med denna lilla grabb, han har rätt!" och "mitt företag har tillämpat denna metod. Vårt välmående har ökat och vi jobbar bättre".

Tror du att en vecka med bara 4 arbetsdagar verkligen kan förbättra kvaliteten på arbetet?

Advertisement