Lämnar dottern ensam för att gå på krogen och använde Alexa som babysitter: pappan förlorar vårdnaden

av Titti Carlberg

14 Februari 2023

Lämnar dottern ensam för att gå på krogen och använde Alexa som babysitter: pappan förlorar vårdnaden
Advertisement

Att hantera sin tid och sina åtaganden är alltid väldigt svårt när man har barn och dessa svårigheter ökar utan tvekan efter en separation, speciellt om föräldern bor långt från sin familj och inte har någon av sina föräldrar eller släktingar att be om hjälp för att ta hand om barnet. Av denna anledning tvingas de allt oftare att anlita främlingar som babysitter medan föräldern är upptagen av arbetet eller personliga skäl.

Och om en del föräldrar kämpar för att hitta den mest lämpliga barnvakten för sina barn, har andra en avgjort mer avslappnad inställning till det. Men om tekniken kan hjälpa oss idag med de mest varierande vardagssysslorna, från att ställa väckarklockan till att tända belysningen, från att hantera luckor till att fjärrstyra termostaten, så finns det dock saker där den definitivt inte kan göra någonting, som att ta hand om barn. Men en person trodde tydligen det.

via Mirror

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

En 30-årig man från Llandrindod Wells i Wales hamnade i allvarliga problem efter att en kväll varit ute på en pubrunda och lämnat sin 5-åriga dotter ensam hemma. Han lämnade den lilla flickan ensam hemma, och som barnvakt använde han en webbkamera som fjärrstyrdes med en smartphone-app. Det var polisen som upptäckte det först vid 2-tiden på natten, då de larmades av grannar till mannen, som hade hört oväsen när mannen började bråka med sin nya flickvän.

"Det unga paret hade känt varandra i drygt 7 månader vid tidpunkten för händelsen" berättar åklagaren Stephen Davies. "Den kvällen hade kvinnan druckit och hon gick ut tillsammans med mannen vid 20-tiden, de hade gått på en pubrunda och lämnat den sovande flickan ensam hemma".

Kvinnan berättade att hon inte mindes hur eller när hon kom hem, men polisen upptäckte att mannen hade slagit henne.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Mannens försvarare, Gareth Walters, beskriver honom som en ung man av god karaktär, trots de allvarliga anklagelserna, och att barnet, efter skilsmässan, hade nästan uteslutande anförtrotts i hans vård. Mannen erkände att han hade lämnat sin 5-åriga dotter ensam hemma med en fjärrstyrd övervakningskamera som barnvakt för att gå på en pubrunda. Han dömdes till 12 månader och vårdnadsförbud i 2 år.

Ett rättvist straff eller för mild? Vad tycker du?

Advertisement