Hon vägrar att vara barnvakt på festen, barnets pappa blir rasande: "du skulle hålla koll på min dotter"

av Titti Carlberg

06 Februari 2023

Hon vägrar att vara barnvakt på festen, barnets pappa blir rasande: "du skulle hålla koll på min dotter"
Advertisement

Att övervaka små barn är inte en lätt uppgift eftersom de är fulla av energi. Det är fysiskt svårt att hålla jämna steg med dem och samtidigt övervaka dem. En av de mest komplexa tillfällena är under helgerna då många barn träffas och var och en av dem har förslag på olika aktiviteter de önskar utföra. I de fallen, om man inte har någon barnvakt, ber man oftast den yngsta personen bland de vuxna att övervaka gruppen med barn.

Berättelsens huvudperson var trött på att alltid behöva hålla koll på gästernas barn och bestämde sig för att vägra vara barnvakt, men en av föräldrarna blev dock rasande på henne för att hon inte hade någon tillsyn över hans dotter. Låt oss se vad som hände.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Huvudpersonen är en 16-årig tjej som väldigt ofta bjuds in tillsammans med sina föräldrar till festerna som ordnas av hennes äldre syster, vilken har en liten son. Naturligtvis är det inte bara vuxna personer med på festerna, utan dessutom många barn, vanligtvis 8-10 stycken, alla i sexårsåldern.

"Varje gång jag blir bjuden förväntas jag sitta barnvakt, vilket jag har tröttnat på. Jag vill bli behandlad som en vuxen. Varje gång jag tar en paus i fem sekunder är det någon förälder som frågar mig var hennes barn är. På den förra festen vägrade jag passa barnen".

En av papporna blev dock rasande på henne för att hon inte höll ett öga på hans dotter, som hade gått iväg ensam och badat i en närliggande bäck.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"En av de små flickorna bad mig följa med för att leka vid den grunda bäcken som finns strax intill huset. Eftersom jag var less på att övervaka barnen svarade jag att vi kunde gå dit lite senare. Några minuter senare kom flickans pappa fram till mig och frågade var hans dotter höll hus. Vi började leta efter henne, men hon fanns inte någonstans i huset. Till slut hittade vi henne badandes i bäcken".

När de fann henne blev barnets pappa rasande på tjejen och sa att det var hennes fel eftersom hon skulle ha varit mer uppmärksam på vad alla barnen gjorde. Trött på förebråelserna svarade hon att hon gick på festerna för att delta, som vuxen, inte för att vara babysitter.

Vem har, enligt dig, rätt?

Advertisement