Kvinnan lämnar sitt jobb som lärare för att bli snabbköpskassörska: "jag lever bättre och tjänar mer"

av Titti Carlberg

02 Februari 2023

Kvinnan lämnar sitt jobb som lärare för att bli snabbköpskassörska: "jag lever bättre och tjänar mer"
Advertisement

Vi föreställer oss ofta vårt drömjobb redan i ung ålder, och vi försöker på alla sätt förvandla det till verklighet. Vissa drömmer stort om att bli idrottare, skådespelare, skådespelerskor eller dansare. Andra nöjer sig däremot med vanligare och kanske mer genomförbara yrken, men alla anstränger sig hårt för att uppnå sitt mål. Men i verkligheten är det lätt hänt att man blir besviken när man börjar på sitt drömjobb, vilket innebär att man vill lämna det.

Berättelsens huvudperson hade lyckats utbilda sig till lärare, men efter att ha kommit in i den världen bestämde hon sig för att sluta och byta yrke. Låt oss ta bättre reda på varför hon valde att säga upp sig för att börja jobba som biträde på stormarknaden.

via MSN

Advertisement
millennialmsfrizz/TikTok

millennialmsfrizz/TikTok

Maggie Perkins, 30, ville från tidig ålder bli lärare.Hennes dröm blev verklighet, tack vare engagemang lyckades hon ta en doktorsexamen vid University of Georgia. Men när hon äntligen fick jobb som lärare upptäckte hon dock den tråkiga verkligheten som gjorde henne så besviken att hon genast bestämde sig för att byta yrke. Kvinnan förklarar sitt beslut i en video som hon publicerat på TikTok, där hon använder pseudonymen millenialmsfrizz.

Advertisement
millennialmsfrizz/TikTok

millennialmsfrizz/TikTok

Kvinnan var tidigare offentlig och privat skollärare i Georgia och Florida, hon var mest i kontakt med låg- och mellanstadieelever. Trots att det var detta hon alltid hade drömt om att jobba med, tillät inte lönen henne att leva ett bekymmersfritt liv. Hon arbetade cirka 60 timmar i veckan och under en period på 5 år tjänade hon bara 50.000 dollar. Av den anledningen beslöt hon sig för att byta yrke och ansökte om att bli biträde på Costco, en stormarknadskedja

millennialmsfrizz/TikTok

millennialmsfrizz/TikTok

"Jag växte upp med att gå till Costco dagligen så därför visste jag att de anställda behandlades väl och har en bättre livskvalitet. När jag fick reda på att de skulle öppna en filial i min stad ansökte jag omedelbart och blev anställd. Förr sov jag dåligt på nätterna, jag jobbade mycket, nu tjänar jag mer och mår bättre.".

Hon saknar inte alls rytmen i sitt tidigare liv och hon anpassade sig direkt till det nya jobbets rytm. Hon är inte lika trött som hon var tidigare och trots att läraryrket var hennes passion tycker hon att hon gjorde rätt i att byta jobb.

Var det. enligt dig, rätt val eller borde hon ha fullföljt sin dröm?

Advertisement