Två par blir en polyamorös familj: "vi vet inte vem som är pappa till våra barn"

av Titti Carlberg

09 Februari 2023

Två par blir en polyamorös familj: "vi vet inte vem som är pappa till våra barn"
Advertisement

Kärlek är en perfekt passform mellan karaktärer, en uppsättning växlar som passar ihop perfekt. Ett kärleksförhållande kan dock inte alltid reduceras till två personer. I vårt nutida samhälle har begreppet "polyamori" spridit sig, det vill säga när en passionerad tillgivenhet delas med flera människor samtidigt, naturligtvis alla informerade och medvetna. Det kan hända att en individ har en relation med flera personer, utan att det uppstår svartsjuka mellan dem.

Huvudpersonerna i vår berättelse är två par, som blev kära och inledde ett förhållande alla fyra med varandra, de blev en polyamorös familj. Låt oss se vad det handlar om.

via New York Post

Advertisement
polyfamory/Instagram

polyfamory/Instagram

Alysia Rodgers (34) och hennes man Tyler (35), ville utöka sina kunskaper och via nätet fick de kontakt med ett annat par Sean Hartless (46) och hans fru Taya (28). Dessa två par började dejta och sakta men säkert blev de kära i varandra, de tog beslutet att de skulle skaffa ett hus i Oregon så att de alla fyra kunde bo under samma tak. Det var deras önskan att alltid vara tillsammans som gjorde att de tog det beslutet, men även för att uppfostra deras barn tillsammans som om de vore en enda stor familj.

När de träffades hade både paren bara varsitt barn, de har dock fått fler barn nu, och eftersom de är en polyamorös familj är det ingen av dem som träffar någon utomstående, det är bara de fyra. Men de har trots det beslutat sig för att inte ta reda på vem det är av männen som är far till barnen, de tycker att det är det bästa.

"Ingen av oss var polyamorör tidigare, men - förklarar Taya - vi blev kära i varandra så fort vi träffades. Eftersom vi bor tillsammans har vi alla barnen gemensamt: vi är en familjeenhet." 

Advertisement
polyfamory/Instagram

polyfamory/Instagram

När kvinnorna blev gravida valde de att inte ta reda på vem av männen som var den biologiska fadern: "Tyler och Sean skulle båda vara pappa. Vi bryr oss inte om vem av dem som är den biologiska fadern, det viktiga är att de båda känner att barnen är deras. Vi har kommit överens om att vi alla är föräldrar till dem. På så sätt finns det ingen preferens."

Många människor verkar inte ha förståelse för denna typ av relation, och de tycker framför allt att det är fel. Inledningsvis var paren förkrossade över hur de behandlades, men de lyckades hitta styrkan och sporrade varandra för att hålla liv i denna fyra personer-relation.

Vad tycker du om denna familj.

Advertisement