Hon dejtar män för att inte behöva gå och handla mat: "De bjuder mig på mat och jag sparar pengar"

av Titti Carlberg

01 Februari 2023

Hon dejtar män för att inte behöva gå och handla mat: "De bjuder mig på mat och jag sparar pengar"
Advertisement

Sätten för att spara pengar på, för att kunna unna sig ett infall då och då, är många och olika. Från den klassiska sparbössan till användningen av kuponger och rabatthäften för inköp av livsmedel. De väsentliga utgifterna rör i själva verket det grundläggande behov av mat.

En ung kvinna verkar dock ha vänt upp och ner på prioriteringsskalan, hon kom på ett sätt för att slippa handla livsmedel för att istället handla dyra kläder.

via New York Post

Advertisement

Vivian Tu arbetade tidigare på Wall Street och hon vill nu dela med sig av några ekonomiråd och tips på sina mycket populära sociala kanaler. I en video avslöjar den unga influencern sitt personliga sparsystem för webbanvändarna, vilken oundvikligen väckte en het debatt. 
@YourRichBFF, 'Din rikaste bästa vän', berättar om att hon lyckades spara drygt 15.600 dollar på två år genom att inte köpa mat. På vilket sätt? Genom att gå på dejter med olika män sex dagar i veckan och låta dem bjuda henne på lunchen eller middagen.

Klippet, inspelat när Vivian var på stranden, har titeln "När det sägs att kvinnor inte kan hantera pengar men du går på sex olika dejter i veckan för att slippa betala kostnaden för livsmedel". Tu förklarar att hon inte handlade någon mat under den tiden, och lyckades tack vare det  lägga undan drygt 150 dollar i veckan för det. Hon specificerar dock att hon inte accepterade dejterna bara för att bli bjuden på mat och att hennes påståenden om det i videon är medvetet överdrivna.

Advertisement

Trots detta erkänner kvinnan att hon onekligen har dragit nytta av dessa dejter, förutom att hon tillbringade trevliga stunder med att äta i sällskap med männen. "På den tiden tjänade jag mycket, men mina utgifter var höga. Jag bodde på Manhattan och betalade en väldigt hög hyra. Det var heller inte så lätt att handla mat, eftersom det var väldigt dyrt på stormarknaden som låg nära min bostad.".

Så hon tackade ja till flera dejter med olika män, i hopp om att träffa mannen i sitt liv. Hon började dock märka en markant förändring i sina veckoutgifter. "Pengarna, summerade över tid, uppgick till tusentals dollar, något jag aldrig tidigare hade kunnat lägga undan och som gjorde att jag kunde spendera på andra saker, som till exempel en väska från Prada.". Vivian tillägger dock att det finns "mer strategiska sätt att spara pengar på" och att använda sig av dejting kan leda till "dålig karma".

Vad tycker du om hennes sparmetod?

Advertisement