De öppnar en crepesbutik, men lukten irriterar grannen som försöker få dem att stänga deras verksamhet

av Titti Carlberg

23 Januari 2023

De öppnar en crepesbutik, men lukten irriterar grannen som försöker få dem att stänga deras verksamhet
Advertisement

Relationen till sitt grannskap kanske inte alltid utvecklas på ett positivt sätt, ofta så går det bra att interagera med de boende i kvarteret, lära känna alla och kunna lita på alla individer som bor i området. Dessa idylliska relationer sker dock inte alltid, mer ofta än sällan händer det att det uppstår dispyter med grannarna. Innan man köper en bostad eller ett företag bör man gå längs med husets eller lokalens gata för att förstå hur det är.

Huvudpersonerna i vår berättelse bestämde sig för att öppna en crepesbutik. Synd bara, för dem, att de gjorde det i fel område eftersom en av grannarna gjorde allt för att få dem att stänga verksamheten, eftersom han blev irriterad på lukten. Låt oss se närmare på vad som hände.

via 20 minutes

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

I Erquy, Côtes d'Armor, lyckades Marlene och Alexandre ge liv åt den dröm de hade haft i flera år, att öppna en crepesbutik: La crêperie du pêcheur. Synd dock att de blev tvugna att ta itu med en granne som inte uppskattade lukten av deras alster, så pass att han på olika sätt försökte få dem att lägga ner verksamheten.

"Jag köpte mitt hus -förklarar grannen - långt innan butiken byggdes. Den nuvarande ägaren tog beslutet att förvandla sitt hus till ett företag som producerar och säljer sötsaker, bakom min rygg, de gjorde bara en förfrågan till stadshuset. Nu har detta område blivit obeboeligt".

Verksamheten öppnades av Marlene och Alexandre, som trodde att de hade lyckats uppnå sitt livs mål. När crêperiet invigdes bjöd de in hela kvarteret, som naturligtvis bestämde sig för att delta. Den enda frånvarande var deras granne. Den sistnämnde valde dock att göra en polisanmälan eftersom han var emot verksamheten och trött på lukten den spred.

Advertisement

"Efter otalig kritik över att lukten var outhärdlig och att det hördes för mycket oväsen från vår butik - säger Alexandre - träffade vi honom. Vi tog upp alla punkter på listan. Han sa att han inte kunde ha fönstrena öppna på grund av friteringslukten. Han hade lämnat en anmälan för att han inte tyckte om lukten av våra crepes".

För att inte irritera grannen längre försökte paret att skapa verandor för att isolera lukten, de bad kunderna parkera längre bort och studerade olika sätt för att begränsa lukten av sina produkter. Allt detta verkade dock inte tillfredsställa mannen, som fortfarande inte är nöjd: han vill att butiken ska stängas.

Vad tycker du, vem av dem har rätt?

Advertisement