Mannen som försvann till havs lyckades överleva i 483 dagar på imaginär mat

av Titti Carlberg

20 Januari 2023

Mannen som försvann till havs lyckades överleva i 483 dagar på imaginär mat
Advertisement

Fiske är en hobby som är älskad av många människor eftersom det innebär att de kan isolera sig, vara ensamma med sina tankar och koppla av medan de väntar på att en fisk ska fastna i kroken. Vid dessa tillfällen börjar sinnet navigera med fantasin och skapar underbara och aldrig tidigare skådade scenarier.

Det hävdas att fantasins kraft inte har någon like, vilket var lyckan för vår berättelses huvudperson, en fiskare som tack vare sin fantasi lyckades överleva 438 dagar på drift genom att äta imaginär mat. Låt oss se bättre vad som hade hänt. 

via Indy100

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Josè Salvador Alvarenga är en salvadoransk fiskare, som bor i Mexiko sedan många år tillbaka, men framför allt är han en man som lyckades överleva på drift i 438 dagar. Ett prov, inte bara av fysiskt motstånd, utan också mentalt. En omöjlig bedrift att övervinna, men, som han själv säger, lyckades tack vare fantasins kraft.

Josè hade vågat sig på en fisketur i Mexiko, på Costa Azul. Han befann sig några sjömil från kusten när han fångades av en kraftig storm som svepte runt honom. Från det ögonblicket började hans 14 månader långa överlevnad. Under hela den perioden försökte han dra till sig uppmärksamheten från minst 20 fartyg som passerade nära honom, men förgäves. Mat var inte att tänka på även om han lyckades fånga några fiskar emellanåt, men han påstod att han ändå fick sitt livs bästa måltider under den perioden.

Advertisement
Jose Salvador Alvarenga człowiek oceanu/Facebook

Jose Salvador Alvarenga człowiek oceanu/Facebook

"Det var en väldigt svår period som jag lyckades övervinna, men jag måste erkänna att det var under den tiden jag åt mitt livs bästa maträtter. Det var möjligt tack vare min fantasi". Fantasin räddade verkligen Josè, eftersom den förmodligen gjorde att han kunde "smaka och njuta" av sina favoriträtter.

"Jag var ensam, jag visste inte vad jag skulle göra, tristess och ensamhet tog över. När jag såg en haj passera förbi grät jag inte, det var någon att prata med, det var enda sättet att fördriva tiden".

Fantasin och hoppet var motorerna som gjorde att han kunde göra motstånd och överleva ensam mitt ute på havet.

Advertisement