Fångad i en italiensk flod den största havskatten som någonsin setts

av Titti Carlberg

08 Juni 2023

Fångad i en italiensk flod den största havskatten som någonsin setts
Advertisement

Havens, sjöarnas och flodernas vatten verkar ofta dölja riktiga underverk. I vissa fall verkar de vara kistor som innehåller skatter, eller snarare mystiska varelser. Vattnets djup har alltid inspirerat många författare att skapa berättelser för att underblåsa fantasin och mysteriet hos djuren som besjälar havsbotten. Det har ofta hänt att äventyrare och fiskare har gått ombord på båtar i hopp om att göra det sensationella fyndet.

Det var förmodligen på grund av en önskan att ta reda på vilka mystiska varelser som gömmer sig på botten av floden Po, i Italien, som fick fiskaren, som är huvudperson i berättelsen, att försöka fånga en gigantisk havskatt.

via Dailymail

Advertisement

Alessandro Biancardi är en 43-årig entreprenör med en stor passion för fiske. En morgon gick han som vanligt ner till floden Po för att fiska. Det var som en av hans vanliga dagar och han förväntade sig aldrig att den skulle bli speciell, men han uppnådde en dröm som han hade haft de senaste 23 åren.

"Allt började som en helt vanlig fiskedag, jag gick ner till floden Po. Jag var ensam på min båt, vattennivån hade börjat sjunka efter en översvämning. Det var tyst runt omkring, jag stannade och gjorde några kast och i samma ögonblick kom det en kraftfull attack. Fisken höll sig därefter still i några sekunder innan den startade en våldsam kamp.".

Kampen varade i ungefär en timme, och det var fiskarens stora erfarenhet som förde honom till seger.

"Jag kämpade i drygt 40 minuter, när jag hakade den kom den upp ur vattnet. Det var den största havskatt jag någonsin sett".

Han hade stora problem med att fånga fisken, men till slut tog hans intuition honom till grundare vatten där det var lättare att blockera fisken.

 

Advertisement
Alessandro Biancardi/Facebook

Alessandro Biancardi/Facebook

Efter att ha fångat den ringde Alessandro efter några vänner som hjälpte honom att dra upp fisken på en presenning där de mätte den. Vid det laget insåg de dess storlek, den var 2 meter och 85 centimeter.

Allt skedde under 10 vittnens vakande blickar, men dokumentationen skickades iväg för att studeras av International Game Fish Association (IGFA), som sedan fick till uppgift att göra resultatet officiellt och fastställa om det var världens största havskatt som mannen hade fångat.

Vad tycker du?

Advertisement