Vid gåvoutbytet på företaget får hon en lott med en vinst på 175.000$

av Titti Carlberg

04 Januari 2023

Vid gåvoutbytet på företaget får hon en lott med en vinst på 175.000$
Advertisement

Under julen har företagen ofta för vana att ordna middagar och fester, under vilka arbetskamraterna ger varandra gåvor. Det är dock inte alltid som man gillar julklappen man får, så många företag har uppfunnit olika lekar där man tillåts att byta julklappen man har fått mot en annan. Trots detta är det alltid någon som blir besviken.

Denna kvinna kunde dock bara vara nöjd med julklappen hon valde att få. Under företagets julfest fick hon en "skraplott" som hade kostat 25 dollar. Hon skrapade den och upptäckte lyckligt att hon hade vunnit 175.000 dollar. Men låt oss se från början.

via Abc

Advertisement
Wil540/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Wil540/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Tandläkarföretaget där berättelsens huvudperson, Lori Janes, arbetar, hade bestämt sig för att genomföra ett speciellt julklappsbyte. Faktum är att de skapade leken "den vita elefanten", vilket är en lek som går ut på att man får välja en julklapp som en arbetskamrat har fått men inte vill ha. Den ursprungliga mottagaren får naturligtvis också välja en ny inslagen julklapp.

I Loris fall var hennes ursprungliga gåva en annan, men den togs ifrån henne. Av den anledningen tvingades hon välja en annan kollegas. Hon öppnade julklappen och såg att det var ett par skraplotter. Kollegorna hetsade henne att omedelbart kontrolla om hon hade vunnit något. Hon skrapade den första som hade en vinst på 50 dollar, men det var när hon skrapade den andra som hon blev överlycklig, eftersom den hade en vinst på 175.000 dollar.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Alla mina arbetskamrater jublade, som om de var de som hade vunnit. Många av dem ville kontrollera lotterna för att försäkra sig om att jag hade sett rätt. En av dem skannade dessutom lotten för att bli riktigt säker."

Så fort Lori upptäckte vinsten, efter att ha jublat av glädje, ringde hon sin man och sina barn, vilka hade svårt att tro att det var sant: "Vi trodde att hon skämtade. Vi var dessutom övertygade att hon inte hade tittat så noga på skraplotten, men så hörde vi firandet i bakgrunden och förstod att det var sant".

Vad tycker du om detta?

Advertisement