De låter henne inte gå ombord för att hon är "för tjock": flygbolaget tvingar betala för hennes terapi

av Titti Carlberg

07 Januari 2023

De låter henne inte gå ombord för att hon är "för tjock": flygbolaget tvingar betala för hennes terapi
Advertisement

I vårt nutida samhälle är de flesta relationer ytliga och tillfälliga, det är svårt att gå djupt för att verkligen förstå den andra personen. På så sätt blir det svårt att förstå vad en individ tycker, men framför allt så får man känslan att man egentligen inte känner personen i fråga. Därmed kan man riskera att säga fel sak, med konsekvensen att man sårar eller kränker henne.

Alltför ofta ägnas för lite uppmärksamhet åt ord och man uppfattar inte att man, genom att inte tänka på vad man säger, kan förolämpa sin samtalspartner. Det var vad som hände den här tjejen, som flygvärdinnorna nekade kliva ombord på planet för att hon var för tjock.
Låt oss se vad som hände.

via Independent

Advertisement

Juliana Nehme är en 38-årig brasiliansk influencer, som avreagerar sig på sociala medier över det som hände henne på flygplatsen i Libanon där hon hade varit på semester med sin familj. Resan dit flöt på utan problem med Air France, det uppstod dock problem med resan tillbaka hem.

Faktum är att flygbolaget Qatar Airways hindrade henne från att ta flyget från Beirut till Doha, och med det förlorade hon också sin direkta anslutning till Sao Paolo, Brasilien.

Juliana var redo att gå ombord på planet när hon stoppades av flygvärdinnorna som sa till henne att hon på grund av sin storlek skulle behöva uppgradera biljetten till Business Class. Anledningen till att hon skulle behöva lägga ytterligare 3 000 dollar på en ny biljett var för att då skulle hon få en större sittplats som passade henne bättre.

Advertisement

Juliana blev tvungen att stanna i Libanon med sin mamma medan hennes syster och systerson flög hem. Dessutom återbetalades inte biljetten.

Händelsen gick vidare till rättegång där Qatar Airways dömdes till att betala för Julianas sessioner i psykoterapi som hon behövde för att komma över incidenten. Influencerns advokat, Eduardo Barbosa, underströk att domen är en riktig milstolpe i kampen mot fördomar.

Vad tycker du?

Advertisement