Mannen hänger upp sina vinterkläder i ett träd: "Om du behöver dem är det bara att ta dem, de är gratis"

av Titti Carlberg

12 Januari 2023

Mannen hänger upp sina vinterkläder i ett träd: "Om du behöver dem är det bara att ta dem, de är gratis"
Advertisement

Vintern och högtidens ankomst är för många synonymt med glädje, oändligt långa luncher, möten med mer eller mindre välkomna släktingar, men för andra är det i stället en lång period av svårigheter på grund av kylan och bristen på förfogande medel att möta den med. Det händer ofta vid årstidernas skiften att man hittar gamla tröjor och filtar som man inte har använt på flera år, eller som kanske har nått sitt slut. Men innan vi slänger dem är vi säkra på att de kan få ett nytt liv hos någon annan. Om vi inte väljer att försöka sälja dem vidare kan vi alltid skänka våra gamla saker till insamlingscentraler, där de delas ut till mindre lyckligt lottade. 

En ung mexikansk man gjorde en ännu större omedelbar gest för att hjälpa de behövande, låt oss ta reda på vad det var han gjorde.

via Colinas de Santa Engracia (Casas ARA) Pesqueria N.L/Facebook

Advertisement
Alejandro Solis/Facebook

Alejandro Solis/Facebook

Unga Alejandro Solis annonserade om sitt välgörenhetsinitiativ på sociala medier. Syftet var att hjälpa dem som har svårt att klara kylan i Nueva Leon, Mexiko, genom att rensa sin garderob från gamla oanvända kläder. Faktum är att den unga mannen hängde upp galgar med sina gamla tröjor i ett träd, tillsammans med en skylt som uppmanade de behövande att ta vad de ville.

"Om du behöver något, ta det, det är gratis!" kan man läsa på skylten som avslutar med en snäll uppmaning: "Men var inte självisk! Ta bara det du behöver!"

Den unge mannen delade sedan sitt initiativ i ett inlägg på Facebook, i grannskapets grupp där han specificerade att han även hade många andra klädesplagg att skänka, klänningar, t-shirts och långbyxor, och uppmanade alla som behövde något av detta att kontakta honom.

Advertisement

Inlägget välkomnades varmt av användare av sociala medier, som komplimenterade den unge mannen för hans vackra initiativ och önskade honom allt gott i livet. 

Det saknades dock inte ett fåtal kontrovers från folk som inte litar på mänskligheten, utan väckte tvivel om att någon kunde ha tagit alla kläder för att själv sälja dem vidare. "Den som gör bra, gör bra" kommenterade en person. "Oroa dig inte för om någon säljer kläderna vidare , gör bara det som ditt hjärta råder".

Nu återstår det bara för oss att gratulera Alejandro för hans vackra solidaritetsinitiativ.

Advertisement