Ett äldre par blir fotograferade när de säljer hemgjorda armband på gatan: "vi gör det för att överleva"

av Titti Carlberg

17 Oktober 2022

Ett äldre par blir fotograferade när de säljer hemgjorda armband på gatan: "vi gör det för att överleva"
Advertisement

Livet är fullt av oväntade händelser, även om man tror att allt ska gå bra dyker det alltid upp något oväntat som tar en med överraskning, oftast på ett negativt sätt. Det finns många människor som strävar efter att få arbeta så att de kan fortsätta att leva utan bekymmer, men det kanske inte räcker med ett arbete, kostnaderna för att överleva ökas kraftigt från dag till dag. Även de som trodde att de skulle få leva en lugn pension efter att ha arbetat hårt i många år, ser sig tvingade att hantera stigande priser. Oavsett ålder är det tyvärr bara att kavla upp ärmarna och hitta en lösning på problemet.

Det är vad detta äldre par bestämde sig för att göra, som för att komplettera sin pension tvingas tillverka och sälja armband.

via Piligaxiola/Twitter

Advertisement
Piligaxiola/Twitter

Piligaxiola/Twitter

En kvinna som var ute och gick stötte plötsligt på detta äldre par och hon kunde inte låta bli att fotografera dem. Kvinnan blev så känslomässigt rörd när hon pratade med dem att hon kände att hon ville publicera en bild av dem på sin Twitter-profil och berätta deras historia.

För att överleva hade detta par bestämt sig för att sälja armband som de hade gjort själva "med mycket kärlek. De står varje dag framför denna Starbucks oftast från klockan 13:00 till 15:00"

Syftet med detta inlägg är att marknadsföra dem och därigenom ge dem ett lite bättre liv. För att uppmuntra fler människor att köpa ett handgjort armband understryker hon att de gör detta av nödvändighet, "för att överleva".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Denna vädjan lämnade inte Twitter-användarna likgiltiga som omedelbart kommenterade inlägget, en av dem verkade även enormt ledsen över att inte kunna ingripa aktivt och försökte visa sin solidaritet med orden: "vad trevligt. Jag bor tyvärr alldeles för långt bort, men om jag bodde närmare skulle jag köpa flera stycken för att hjälpa dem."
Andra personer visade å andra sidan den känslan som bilden väcker: "Parets sötma berör mitt hjärta".

Vem som helst, efter att ha tillbringat hela sitt vuxna liv med att arbeta, bör få möjligheten att leva en fredlig "ålderdom" omgiven av nära och kära, utan att oroa sig alltför mycket för hur man ska klara sig.

Vad tycker du?

Advertisement