Efter 23 år i samma hyreslägenhet får hon en oväntad överraskning: "Från och med i dag är lägenheten din"

av Titti Carlberg

31 Oktober 2022

Efter 23 år i samma hyreslägenhet får hon en oväntad överraskning: "Från och med i dag är lägenheten din"
Advertisement

Ens hem är detsamma som ens tillflykt, det är platsen som vi älskar för att dra oss undan omvärlden, där vi vet att vi kan känna oss trygga när vi har låst ytterdörren. För många är denna tillflykt en hyreslägenhet, vilket innebär att det alltid finns en risk för förändringar, vare sig man vill eller inte. Det kan vara en förändring till ens fördel eller en förändring till ens nackdel, det beror alltid på från vilket perspektiv man ser på saken. 

Det är sant att en hyreslägenhet inte är en ägodel, och det är också sant att det är lättare att lämna en, man är fri att flytta från den utan problemet med att lägga ut den på försäljning.
Hur som helst, efter decennier i samma bostad, tenderar vi dock att tänka på den som vår egen.

En kvinna från Melbourne fick en underbar överraskning när hon hade hyrt samma lägenhet i 23 års tid. Låt oss ta reda på hennes historia tillsammans. 

via 9Now

Advertisement
A current affair/YouTube

A current affair/YouTube

Jane Seyner,74, hade hyrt sin lägenhet i 23 års tid, utan att förvänta sig att den en dag skulle komma att bli hennes. Lägenheten som hon hade hyrt för 200 dollar i veckan sedan hyreskontraktets början, har hållits i utmärkt skick av kvinnan, som stolt säger att hon har skapat en frodig trädgård av det som bara var en kal plats när hon flyttade dit. Ägaren John Perret, var en mycket generös och hjälpsam apotekare i området.

En dag fick Jane ett telefonsamtal från John som meddelade henne den överraskande nyheten: "Jag vill att du kontaktar min advokat och lämnar all data om dig själv till honom, för jag kommer att överlämna äganderätten på lägenheten till dig". Kort sagt, den gamla ägaren hade gett henne lägenheten i present, utan att begära någon summa pengar.

Advertisement
Dave Bevis/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Dave Bevis/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Jane säger att hon är väldigt glad över att äntligen kunna säga att det är hennes lägenhet och över att hon nu kan njuta av sitt pensionärsliv i lugn och ro. Men mannens generositet slutade inte med den gåvan: kvinnan som har upptäckt att John är mångmiljonär berättar att han inte slutade hjälpa andra människor. När han flyttade till äldreboendet, där han bodde de sista åren av sitt liv, donerade han en stor summa pengar till sjukhuset där han hade behandlats många år tidigare.

"Ord kan inte beskriva hur osjälvisk och generös herr Perret var" säger professor Nigel Toussiant på Royal Melbourne Hospital. "Vi är oerhört tacksamma för ett sådant arv till Royal Melbourne Hospital. Det är verkligen fantastiskt".

Samtidigt njuter Jane Sayner, som fortfarande knappt kan tro på den tur hon haft, av sitt pensionärsliv och tackar John varje dag för den oväntade gåvan.

Advertisement