Flygbolagspersonalen sätter hunden på fel plan: de skickar den till Saudiarabien istället för Nashville

av Titti Carlberg

29 December 2022

Flygbolagspersonalen sätter hunden på fel plan: de skickar den till Saudiarabien istället för Nashville
Advertisement

Husdjur, framförallt hundar och katter, blir omedelbart en integrerad del av familjen som adopterat den. Även om vissa hundar initialt är ovilliga att integrera sig, förstår de efter en tid att de är en accepterad del av familjen och först då börjar visa stor tillgivenhet.

Från det ögonblick som dessa djur sätter sin tass i bostaden blir de medlemmar av familjen och kommer att förbli det för alltid. Men det kan uppstå problem vid en händelse av flytt, familjen ska flytta till en annan stad, dit de bokar en flygresa.

Familjen som vi ska berätta om känner väl till vilket problem som kan uppstå, deras hund skickades nämligen till Saudiarabien istället för till Nashville.

via Npr

Familjen Miller valde att flytta från Storbritannien till Nashville, Tennessee. Tillsammans med dem skulle även deras hund Bluebell, en integrerad del av deras familj, flyga till sitt nya hem. Men det skedde ett misstag vid lastningen på flyget, som tur var löstes på bästa sätt.

James Miller hade bokat ett flyg från Heathrow airport i London till Nashville. Hans fru Madison befann sig redan i USA där hon ivrigt väntade på att få krama sin man och lille Bluebell på nytt. Flygbolaget tillät dock inga hundar bland resenärerna, så hunden skulle därför resa i lastrummet. Problemet var dock att planet som han lastades ombord på var inte det som skulle till Nashville, utan till Riyadh, Saudiarabiens huvudstad.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

När de insåg vad som hade hänt var det försent, Bluebell var redan på väg till Arabien. Men även resan tillbaka för hunden var full av problem, det gick inget direktflyg mellan Riyadh och Nashville. Den stackars hunden blev tvungen att flyga tillbaka till London där den sattes på ett plan till USA. Efter en resa som hade varat i mer än 60 timmar blev hunden äntligen omfamnad av sin familj igen.

När tiken väl var hemma ville hon inte lämna sina ägare. Hon var rädd att på nytt återuppleva den hemska resan. Flygbolaget meddelade i ett pressmeddelande att de var ledsna över det som hade hänt. Familjen Miller har dock beslutat att ansöka om ersättning.

Är det, enligt dig, rätt att begära ersättning för det som hände?

Advertisement