Pubägaren vägrar servera Coca-Cola till en gäst: "här dricker vi bara öl"

av Titti Carlberg

02 Januari 2023

Pubägaren vägrar servera Coca-Cola till en gäst: "här dricker vi bara öl"
Advertisement

Ägare av lokaler som besöks av många och olika människor har förmodligen upplevt alla möjliga situationer. De har hanterat alla typer av kunder, från vänliga till oförskämda, men de har en roll där de alltid måste hålla sig lugna och försöka, inom gränserna för deras möjligheter, att tillfredsställa alla matgäster. Naturligtvis händer det att matgästernas önskemål ibland kan vara absurda och svåra att uppfylla.

Av denna anledning kan det i vissa fall hända att anläggningens ägare överreagerar. Det var det som hände på en irländsk pub, där ägaren vägrade servera gästen ett glas Coca-Cola.

Låt oss se orsaken till denna vägran.

via Daily Star

Advertisement

Happy St. Patrick's Day to every body 🍀

Pubblicato da Bittles Bar su Martedì 17 marzo 2015

John Bittles pub Bittles Bar, är en berömd pub i Belfast, Irland, främst känd för ölet som serveras på den. En dag hade det klivit in en turist på puben för en stunds vila och för att värma sig efter att ha vandrat runt i staden den kyliga dagen. Turisten beställde ett glas Coca-Cola vilket ägaren till Bittles vägrade servera honom med motivet att på hans pub dricker man öl.

"Den här killen kom in och beställde en Coca-Cola - rättfärdigar sig John i en intervju - jag har inte råd att sälja annat än öl. Jag säljer cirka 700 pints Guiness om dagen och har bara ett fåtal bord, så enligt mig är det inte idealiskt att någon sitter och dricker en annan sorts dryck.".

Advertisement

Pubens ägare är inte ny i dessa beteenden, han har dessutom bestämt sig för att förbjuda försäljning av halva pints öl"Vi är en liten innerstadslokal, och att spilla upp Guiness är en konst för oss. Vi säljer hundratalspints varje dag, det finns inte plats för halfpints. Jag vet att folk menar väl, men vi har har bara tio bord och dem vill jag ha reserverade för dem som verkligen uppskattar mina produkter".

Johns attityd är kompromisslös, men det kanske helt enkelt är hans sätt att försvara kärleken han känner för sitt jobb.

Tycker du att han överdriver? Hur skulle du ha betett dig som kund?

Advertisement