Han köper en lägenhet på ett kryssningsfartyg: "så att jag alltid är på semester"

av Titti Carlberg

27 December 2022

Han köper en lägenhet på ett kryssningsfartyg: "så att jag alltid är på semester"
Advertisement

Vi har alla en dröm som vi anser vara ouppnåeliga, men oftast skapas gränserna som inte tillåter oss att tillfredsställa våra önskningar uteslutande av vårt sinne. Bland de mest utbredda målen är att kunna resa runt i världen, upptäcka nya städer, förvilla sig bland gatorna i en metropol och lära känna nya kulturer. 

Denna kille lyckades uppnå sin dröm, att bo på ett kryssningsfartyg. Att vakna varje dag i en annan stad, kliva upp och äta frukost med en massa olika delikatesser. Det låter som något som endast är tillgängligt för ultramiljonärer, men det är faktiskt billigare än man tror.

via News Break

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Huvudpersonen i vår berättelse, Austin Wells är 28 år gammal och kommer från San Diego. Han valde att förändra sitt liv totalt och flyttade in på ett kryssningsfartyg. Det låter som en dröm för endast rika människor, men det är faktiskt mycket billigare att bo till havs än vad det är att bo på land i södra Kalifornien

Den aspekt som han gillar mest med den livsstilen är att alltid få besöka nya platser"Det bästa med detta är att jag inte är tvungen att ändra min dagliga rutin för att resa världen runt.".

Advertisement

An all-expenses-paid life for about $50,000 a year? Sounds like a deal.

Pubblicato da Upworthy su Lunedì 19 dicembre 2022

Austin har köpt en lägenhet på MV Narrative, ett kryssningsfartyg som för närvarande är under konstruktion i Kroatien och beräknas vara klar år 2025. Närmare bestämt köpte han ett 12-årigt hyreskontrakt till ett pris på 300.000 dollar. Det betyder att han skulle betala runt 2.100 dollar i månaden. En väldigt överkomlig summa, med tanke på att månadskostnaden för en bostad i San Diego är betydligt högre.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Till detta måste dock ytterligare 2.100 dollar läggas för all inclusive tjänster som består av måltider, dryck, alkohol, gymmedlemskap, rutinmässiga hälsokontroller, underhållning ombord, tvätt och städ. Detta innebär att Austins liv ombord kommer att kosta honom 4.200 dollar i månaden, men han behöver ingen bil eller handla livsmedel.

Livet ombord på en båt gynnas också av den typ av yrke han har, för att arbeta på distans behöver han bara en Wi-Fi-anslutning för att kunna fullgöra sitt arbete var som helst i världen. "Jag har bestämt mig för att leva en evig semester".

Vad tycker du om hans val?

Advertisement