Restaurangen har en skylt som förbjuder inträde för barn: "De är inte välkomna"

av Titti Carlberg

04 Januari 2023

Restaurangen har en skylt som förbjuder inträde för barn: "De är inte välkomna"
Advertisement

När man går på restaurang hoppas man på att få tillbringa en lugn och trevlig kväll, utan några störningar. Just i detta scenario uppstår dock en urgammal fråga, nämligen närvaron av barn i lokalen. Många gånger händer det faktiskt att en familj sitter vid ett bord med småttingar som skriker eller börjar springa runt och irritera de andra matgästerna.

En fransk krögare har löst det problemet på sin restaurang, det är förbjudet att ta med sig barn till den. Detta har dock väckt en kontrovers på webben.

via Le Point

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Allt började när en mormor från Strasbourg åkte med sin familj och sitt barnbarn till julmarknadenRibeauvillé. Vid lunchtid gick de till en restaurang där de ställde sig i ingången för att vänta på en servitris som skulle visa dem till ett ledigt bord. Efter en ganska lång väntan kom det slutligen fram en som dock beklagade sig ursäktande att de inte fick komma in på grund av att de hade ett barn med sig.

Sällskapet hade inte sett skylten som hängde på restaurangdörren där det tydligt stod att barn inte var välkomna.

Advertisement

UNE HONTE !! RESTAURANT à éviter IMPERATIVEMENT !! (sauf si vous êtes d'accord avec ce comportement) Hier mes enfants...

Pubblicato da Chantal Ruh su Lunedì 5 dicembre 2022

"Efter att ha stått och väntat i en halvtimme - berättar kvinnan - kom det en servitris och sa att hon inte kunde visa oss till ett bord eftersom vi hade en liten flicka med oss. Vi hade inte sett skylten som satt på dörren".

Kvinnan slösade ingen tid utan gick till polisstationen för att förklara vad de hade utsatts för, men polisen rådde henne dock att inte göra någonting, det skulle ändå inte leda till någon utredning. Med tanke på att myndigheterna inte kunde göra något åt saken valde hon att vända sig till sociala medier. Hon berättade om händelsen på sin Facebook-profil, komplett med fotografiska vittnesmål.

Många har kritiserat detta förbud och menar på att enskilda människor kan inte förbjudas inträde på en restaurang.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Krögaren bestämde sig dock för att ingripa genom att förklara anledningen till förbudet: "Jag borde inte ha skrivit just den frasen. Jag förbjuder inte inträde för barn, långt ifrån. Men jag vill att mina matgäster ska få äta i lugn och ro, så vi försöker se till så att de minsta, som kan vara jobbiga att höra, inte släpps in. Trots allt så har det begåtts ett misstag."

Vad tycker du om den här krögarens val?

Advertisement