En tjej som har tagit examen väljer att jobba som sophämtare: "Äntligen har jag ett fast jobb"

av Titti Carlberg

13 December 2022

En tjej som har tagit examen väljer att jobba som sophämtare: "Äntligen har jag ett fast jobb"
Advertisement

Var och en av oss drömmer, från tidig ålder, och föreställer oss vad vi ska ha för arbete när vi blir vuxna. Men livet är fullt av överraskningar och ofta, trots våra ständiga och dagliga ansträngningar, lyckas vi inte nå vårt mål. Ett av de enklaste sätten att få jobb anses vara en examen, men även här beror det mycket på vilken sektor man väljer att ägna sig åt. 

Denna italienska tjej vet det väl, efter att under en lång tid sökt jobb relaterat till hennes utbildning, valde hon att avbryta sitt sökande och börja arbeta som sophämtare. Låt oss se vad som hände.

via La Repubblica

Advertisement
Federica Castiglia - Facebook

Federica Castiglia - Facebook

Berättelsens huvudperson är Federica Castiglia, 24, hon är utbildad i optik och optometri. Hon sökte länge ett jobb som är relaterat till sin utbildning, men hon erbjöds bara lärlingskontrakt som inte tillät henne att jobba självständigt, och utsikterna till en fast anställning var dåliga. Detta ledde till att hon ville prova delta i en tävling för att bli renhållningsarbetare.

Tack vare engagemang och tur vann hon tävlingen och blev en del av ett team på 11 stycken sophämtare.

"Det är ett arbete, -säger Federica - ett som är tryggt och stabilt. Det är en fast anställning som ger stora garantier. Och jag ser inget fel med att en akademiker väljer att jobba som renhållningsarbetare".

Att ha lyckats erövra den fasta tjänsten ger henne sinnesro inför framtiden, i själva verket representerar detta jobb första steget för att få stabilitet och för att inte tynga föräldrarna.

Advertisement
libreshot - Not the actual photo

libreshot - Not the actual photo

Federica är väldigt nöjd med den vändpunkt som hennes liv har tagit och hon satte genast upp sitt nya mål, hon tänker köpa en bil när hon får sin första lön.

"Mitt anställningskontrakt ger en bruttolön på 1.100 euro. Den positiva aspekten är att jag nu kommer få en chans att planera inför framtiden och genomföra alla mina projekt. Och jag förutser att jag kommer att stanna på det här företaget. Man slutar helt enkelt inte på ett jobb där man är fast anställd".

Att nå sin självständighet ger henne stor tillfredsställelse, ofta innan man hittar rätt väg är det nödvändigt att gå vilse. Men det var inte fel av henne att utbilda sig, det är en väg till att skaffa sig kunskap. Universitetet var nödvändigt för att ta mig hit".

Vad tycker du?

Advertisement