En bagagehanterare filmar när de kastar resenärernas väskor

av Titti Carlberg

24 December 2022

En bagagehanterare filmar när de kastar resenärernas väskor
Advertisement

När man ska resa med flyg måste man checka-in sitt bagage och först efter det gå ombord på planet. Resväskorna dyker inte upp på ett magiskt sätt i lastrummet, det finns personal som är specialiserad på att lasta på och av.

Det bör dock göras med försiktighet, eftersom det kan ligga värdefulla och ömtåliga föremål i resväskorna som kan gå sönder eller krossas i tusen bitar.

Synd bara att de anställda på detta flygbolag struntade i det, de var inte det minsta försiktiga när de lastade ur resväskorna från lastrummet och kastade dem på transportbandet. Som ett resultat av det har bolaget inlett en utredning. Men låt oss se hur detta beteende avslöjades.

via rexross79/TikTok

Advertisement
rexross79/TikTok

rexross79/TikTok

Allt började när en video dök upp på TikTok (som har nått 4 miljoner visningar), där man ser tre arbetare ta tag i resväskorna och slänga dem, utan minsta försiktighet, på rullbandet.

Händelsen ägde rum på Melbournes flygplats, de anställda arbetar för Qantas Swissport Australia, som omedelbart startade en intern utredning.

Advertisement
rexross79/TikTok

rexross79/TikTok

"Den attityd som dessa arbetare har - säger en av bolagets talesmän - är inte acceptabelt. Ansvarig personalchef har påbörjat en utredning för att förstå vem som har ansvaret över dem. Jag förstår inte varför de är tvungna att bete sig på det sättet".

I klippet är det lätt att se en anställd ta en resväska, lyfta den över sitt huvud, tar sats och slänger den på marken där det står två andra arbetare som tar tag i väskorna och släpar dem vårdslöst mot rullbandet.

rexross79/TikTok

rexross79/TikTok

Flygbolagets VD Brad Moore har också ingripit, han betonar att omedelbara åtgärder kommer att vidtas: "beteendena i videon visar att vi sviker våra kunder. Vår personal har arbetat hårt för att säkerställa kvalitetsstandarder, detta beteende sätter oss i dålig dager. Ett respektlöst beteende mot våra kunders bagage och personliga tillhörigheter tolereras inte och detta kommer att resultera i disciplinära åtgärder".

Hur bör bolaget agera enligt dig?

Advertisement