"Under 4 års tid bodde jag i en hemlig lägenhet inne i köpcentret"

Titti Carlberg

20 November 2022

Advertisement

Städer blir allt större och större för varje dag, nya strukturer byggs ständigt. Plötsligt dyker det upp byggnader som inte fanns där för en kort tid sedan och köpcentrum har spelat en grundläggande roll i denna frenetiska vilja att bygga. Alltför ofta tvingas invånarna i ett visst område lämna sina hem, eftersom de ska rivas för att ge plats åt en ny byggnad. De bortjagade hyresgästerna måste snabbt hitta boende annars har de ingenstans att övernatta.

Det var det som hände den här killen som bestämde sig för att flytta in i ett köpcenter som protest mot denna situation. Han bodde där i 4 år.

via Daily Star

Advertisement

Be Amazed/YouTube - Screenshoot

Huvudperson i vår berättelse är Michael Townsend, som tillsammans med sina konstnärsvänner bodde under 4 års tid i en hemlig lägenhet inne i ett köpcenter. Han hade tidigare bott nära Providence Place, Rhode Iskand.
En morgon när han var ute på sin vanliga joggingtur märkte han att det fanns en enorm oanvänd yta under det nybyggda Providence Mall. Trots att han blev fascinerad av det undersökte han det inte närmare. Han hade dock ingen aning om att den platsen skulle bli användbar för honom något år senare.

Zygmunt Put/Wikimedia - Not the actual photo

Något år senare slog byggnadsvansinnet till i hyreshuset där han bodde, och alla hyresgäster blev tvungna att lämna sin hem. Huset skulle rivas för att ge plats åt en parkering för köpcentrets besökare. Michael och hans vänner hade ingen aning om vart de skulle ta vägen, men plötsligt fick de en idé: flytta in i köpcentret som protest.

"Reklamen för ProvidenOmce Place Mall förklarade hur trevligt det skulle vara att bo i köpcentret . berättar han - eftersom de ville visa att alla produkter som behövs för att leva ett hälsosamt liv fanns tillgängligt.

I det ögonblicket mindes Michael det enorma utrymme, som han hade sett ett år tidigare, så de slösade ingen tid utan flyttade dit direkt.

Området hade förblivit orört, precis som han mindes, om än fyllt med skräp. Michael och hans vänner slösade ingen tid utan satte genast igång att städa området, sedan flyttade de dit deras möbler, från soffan till bokhyllor och att inte förglömma PlayStation och tv:n. För att behålla lite integritet och för att säkerställa att de inte upptäcktes byggde de dessutom en mur.

Denna protesthandling varade i fyra år, under vilken gruppen hann skapa en riktig lägenhet. Polisen blev väldigt förvånad över deras företagsamhet när de avslöjades.

Tycker du att det var korrekt av Michael och hans vänner att protestera på detta sätt?

Advertisement