En expert på att spara delar med sig av sina knep: "Jag återanvänder munvattnet flera gånger"

av Titti Carlberg

16 November 2022

En expert på att spara delar med sig av sina knep: "Jag återanvänder munvattnet flera gånger"
Advertisement

Att spara anses av många vara en konst, vilket kräver ett viktigt och ständigt engagemang. Man kan inte improvisera, det ligger intensiva studier bakom. Först och främst måste man förstå vilket märke som är mest ekonomiskt sedan vilken stormarknad som har de bästa erbjudandena, om det finns möjlighet att betala med kuponger och slutligen efter att ha hamstrat var man kan ha sitt lager. Man måste även förstå hur man ska nyttja alla produkter innan sista utgångsdatum.

Om alla gör sitt bästa för att spara är den här kvinnan ett riktigt proffs, hon har hittat unika sätt för att minska sina utgifter dramatiskt. Låt oss se vad hon gör.

via Headtopics

Advertisement

Clare Brooke, 43, är en av de mest kända spararna i England. Hon bor i Leeds i en trerumslägenhet med sin man och två barn (14 och 10 år gamla). Hon lärde sig redan som liten att värdera pengar och har tagit med sig de värderingarna i vuxen ålder, hon praktiserar dem som om de vore hennes egna, så pass att hon varje månad lyckas spara upp till 160 pund. Trots att många anser att hennes metoder för att minska på utgifterna är överdrivna, lönar de sig och hon kan till och med "skämma bort" sina barn .

"Jag har alltid gillat - säger Clare - att spara pengar, och nu håller jag på att testa nya metoder. Jag har bestämt mig för att återanvända munvatten flera gånger. Jag har ett favoritmärke som jag köper, som tyvärr har gått upp i pris, och istället för att spotta ut det i handfatet spottar jag det i en mugg för att återanvända det."

Advertisement

Ett annat knep som kvinnan avslöjar är hur hon återvinner luddet från torktumlaren. Under varje torkcykel bildas det ludd, som mycket väl kan användas som bomull för att ta bort nagellack eller till och med för att rengöra golv. På det sättet spar man några kronor, men sammantaget kan man komma upp i rejäla belopp som man kan använda på annat.

Vilket sätt tycker du är rätt för att spara utan att vara så överdriven?

Advertisement