Tveksam design: 16 gånger som kreatörer inte har tänkt på komforten

av Titti Carlberg

18 November 2022

Tveksam design: 16 gånger som kreatörer inte har tänkt på komforten
Advertisement

Närhelst arkitekter och ingenjörer ska presentera ett projekt gör de flera tester innan det är dags för visningen. Först ritar de ett utkast till idén, sedan lägger de till detaljer, vilka vissa eventuellt tas bort efterhand, tills de slutligen når det definitiva resultatet. Det är då som den faktiska implementeringen börjar. När produkten är färdig, testas den för att kontrollera om den är bekväm, eller om det behövs göras ändringar.

I vissa fall verkar det dock som att de som skapade projektet bara är intresserade av estetik snarare än av komfort. Nedan följer 16 bilder där mänskorna inte har tänkt på komforten.

Advertisement

1. Försök att dricka

1. Försök att dricka

mrpetruccio/Reddit

När locket till denna kaffemugg designades tänkte de bara på estetiken, inte på om det kunde vara funktionellt. Genom att placera munnen på hålet och höja muggen passar näsan perfekt in i ett av ögonen på personen som dricker.

Advertisement

2. Rör

2. Rör

Foamslak2019/Reddit

När de monterade dessa rör tänkte de nog inte speciellt mycket, för om de hade gjort det skulle de ha insett att man inte ska ha dem framför en strömbrytare.

3. Handfat

3. Handfat

Reddit

Det var väl ingen bra idé att installera ett platt handfat, så fort man öppnar vattenkranen så stänker vattnet åt alla olika håll. Och det blir även ett stort problem för den sam ska torka bort allt vatten.

4. Lokal

4. Lokal

-avoidingwork-/Reddit

Inredningen i den här lokalen är utan tvekan snygg, men den skapar dock en optisk illusion. Det är svårt att förstå var man befinner sig. Det varkar finnas sladdar överallt.

5. Summor

5. Summor

Reddit

Ordet har bokstäver som är annorlunda och extravaganta, men det är felstavat. Det ska stå "Summer" inte "Summor"

Advertisement

6. Buss

6. Buss

Germantoast33/Reddit

När de skapade reklamskylten tänkte de inte på var ögonen skulle hamna. När fönstret öppnas säras ögonen på ett överdrivet sätt.

7. Stadsskyltar

7. Stadsskyltar

snorbii/Reddit

Att göra genomskinliga skyltar var nog inte den här stadsingenjörens eller arkitektens bästa idé. De som färdas på vägen måste stanna och gå fram mot skyltarna för att kunna läsa dem.

Advertisement

8. Handfat

8. Handfat

Svargas05/Reddit

När de monterade detta handfat glömde de att ta alla nödvändiga mått. Det går inte att skölja av händerna under öppen vattenkran. Det finns inget utrymme för det.

9. Strumpbyxor

9. Strumpbyxor

Reddit

Det enda syftet med dessa var förmodligen att locka fram ett gapskratt hos den som ser dem. Strumpbyxor med designade fågelklor har inte haft någon framgång.

Advertisement

10. Rutschkana

10. Rutschkana

cheekymrs/Reddit

Förstod de inte, när de satte upp rutschkanan, att den som åker i den kommer att riskera att träffa stolpen som står mitt framför den.

11. Höst

11. Höst

martrocks/Reddit

Den hade kunnat vara snygg om det inte fanns ett stavfel på den. Denna lilla träskylt skulle ha till syfte att indikera den årstid vi befinner oss i, synd bara att "Höst" ska vara 'Fall' och inte 'Foll'.

Advertisement

12 Dusch

12 Dusch

EvTheSmev/Reddit

En duschkabin mitt i hotellrummet är utan tvekan en design, framförallt synlig. Frågan är om det fungerar.

13. Stol

13. Stol

TurtleButter33/Reddit

Är en stol med guldstenar bekväm? Om man sätter sig på den är man säkert tvungen att resa sig upp redan efter ett kort ögonblick.

Advertisement

14. Trappräcke

14. Trappräcke

Reddit

När de skapade pelaren tyckte de nog att det var bäst att inkorporare trappräcket, de kanske tyckte att det var snyggt eller mer funktionellt.

15. Genomskinlig dörr

15. Genomskinlig dörr

shadow_prod/Reddit

Förmodligen var det inget bra val att ha en glasdörr. Vem som helst kan se vad som händer i badrummet, platsen där man vill ha sitt privata i fred.

Advertisement

16. Superhjältar

16. Superhjältar

Reddit

De som är passionerade av Marvel tycker att detta är lysande, men kan vi vara säkra på att den är bekväm att använda?

Känner du till något uppfinning där de har tänkt mer på estetiken än på bekvämligheten eller det funktionella?

Advertisement